NK Carcassonne 2011

Afgelopen zaterdag 10 september 2011 was het weer tijd voor een nieuw Nederlands Kampioenschap Carcassonne. Er stond een ruim prijzenpakket klaar dankzij 999 Games en de winnaar kreeg een geheel verzorgde trip naar het WK tijdens Spiel in Essen.

Het aantal deelnemers van deze editie werd uiteindelijk veertien deelnemers. Het kampioenschap bestond uit vier rondes. In de eerste ronde speelde iedereen Carcassonne het basisspel. In de andere rondes speelde ieder het basisspel met telkens een van de drie uitbreidingen: ‘Kooplieden en bouwmeesters’, ‘Burgemeesters en abdijen’ of ‘De draak, de fee en de jonkvrouw’. Nadat ieder elke uitbreiding had gespeeld werd naar gelang de behaalde resultaten de eindstand bepaald.

Na drie rondes bleek één van de nieuwe deelnemers, Joachim, strak af te gaan op een eerste plek met drie gewonnen rondes en drie punten voorsprong op zijn concurrenten. Hierdoor was hij verzekerd van een top vier notering. Zolang hij eerste of tweede werd in deze laatste ronde was hij Nederlands kampioen. In de laatste ronde liep het echter iets anders dan verwacht en eindigde hij op de vierde plek tijdens zijn potje Burgemeesters en Abdijen.

Bij Els en Jos ging het laatste potje goed en dit werd een winst. Hiermee werd Els, na een tweede plek in 2010, dit jaar de Nederlands kampioen Carcassonne en zal ze Nederland vertegenwoordigen op het WK in Essen. Jos is tweede geworden en Joachim derde.

De volledige lijst is onderaan weergegeven. Elke deelnemer ontving de mini uitbreiding
‘De volgeling’ en daarnaast ontvingen de nummers één tot en met vier een aantal prijzen.

vlnr. Jos Verhees (nr. 2), Marian Scheepers (nr. 4), Els Bulten (Nederlands kampioen) en Joachim Duijndam (nr. 3)

Dit is de volledige uitslag:

# Naam Punten Tiebreaker
1 Els Bulten 17 1,30
2 Jos Verhees 16 1,39
3 Joachim Duijndam 16 1,27
4 Marian Scheepers 14 1,20
5 Laurens Bennik 13 1,45
6 Desiree Stoutjesdijk 12 1,18
7 Brigitte den Hartog 12 1,10
8 Albertine de Jong 11 1,21
9 Astrid Willemsen 11 1,05
10 Niek Pape 11 0,93
11 Benno Ferwerda 10 1,07
12 Miranda Reijerink-Rudolph 10 0,95
13 Pim Voorbij 8 0,95
14 Netty Rudolph-Robbemond 7 0,95