Met Space Maze naar Spiel – de eerste editie is een succes!

Het is al weer een paar weken geleden, Spiel ’11 was voor ons een groot succes. Het was allemaal nieuw voor ons en dus erg spannend. Gelukkig hadden we ons goed voorbereid. We hadden de spellen ruim op tijd binnen en de booth was al op dinsdag helemaal af. In de vijf dagen daarna hebben we 532 spellen verkocht. Dat is meer dan 100 per dag!

Je kunt je wel voorstellen wat een drukte dat was. Ik had voor elke dag twee vrienden geregeld die me hielpen met demo’s geven en dat hebben ze geweten ook. Eten en drinken gebeurde tijdens het spelen, er was simpelweg geen tijd om te pauzeren. Ook de administratie bijhouden was geen beginnen aan, daar heb ik mijn zakenpartner dus mooi mee opgezadeld, maar die kan nu natuurlijk niet klagen.

Al snel was er aandacht van verschillende distributeurs. Op donderdag kwam een grote Amerikaanse distributeur enthousiast met zijn business kaartje en vertelde me dat ik aan het eind van de beurs maar eens moest komen praten als de voorraad elke dag zo zou blijven dalen. Ze kwamen dan ook elke dag kijken en uiteindelijk was onze booth bijna helemaal uitverkocht. We hebben dan ook goede afspraken gemaakt. Space Maze ligt nog voor kerst in de betere Amerikaanse speciaalzaken. Verder is er nu ook een distributeur voor Nederland, België en Engeland.

De eerste druk bestond slechts uit 1000 stuks en die zijn nu bijna op. Er is nog geen winst, er is veel geïnvesteerd om dit mogelijk te maken. Het belangrijkste nu is de volgende druk. Als die ook goed verkoopt kunnen we hopelijk wel wat geld overhouden omdat we nu veel minder extra kosten hoeven te maken. Nu is het dus afwachten wat het spel doet op de markt. Zal het goed worden ontvangen? Het blijft spannend.

Auteur: wackyworks

Ik ben sinds januari 2011 begonnen met mijn eigen bedrijf Wacky Works om mijn bordspelconcepten op de markt te brengen. Ik ben heel mijn leven al bezig met spellen, naast bordspellen ben ik ook veel bezig met videogames en sport. Ik vind het interessant hoe spellen in elkaar zitten en kan heel vrolijk worden van de interactie met anderen die spellen teweeg brengen.

2 gedachten aan “Met Space Maze naar Spiel – de eerste editie is een succes!”

  1. Ja, was leuk om zo de ontwikkelingen van heel dicht bij te volgen. De vroege test potjes bij Roll The Dice, de regel aanpassingen, de ontwikkeling van het spelbord en de speel figuurtjes (die klei poppetjes blijven toch de mooiste….), tot en met de verkoop op Spiel. Hopelijk blijft het nog een tijdje goed verkopen zodat je uit de kosten komt en nog wat centjes over houd voor een volgend project… wat we dan graag weer van dicht bij mee maken!
    Groetjes,
    Raymond

Reacties zijn gesloten.