Ra

Spelgegevens

Naam spel Ra
Spelbedenker Reiner Knizia
Uitgever 999 Games / Alea
aantal spelers 3-5 leeftijd 12+ tijdsduur 45 minuten
prijs 20,00 soort spel bieden en verzamelen

Achtergrond

Ra speelt zich af in het oude Egypte. Goden, monumenten, beschaving en de Nijl spelen allen een grote rol in dit spel. Maar Ra is de belangrijkste god in dit spel.

Korte spelbeschrijving

Bij Ra moet je proberen om de diverse spelfiches te verzamelen en het liefst zo slim mogelijk. Zo kun je onder anderen goden, Nijl fiches, beschavingen en monumenten verzamelen. Allemaal leveren ze punten op. Kijk uit voor rampen, die voorspellen namelijk niet veel goeds. Iedere speler draait om de beurt een fiche om en legt deze op het speelbord. Draai je Ra om, dan gaan de spelers bieden op de fiches die op het bord liggen. Degene die het hoogst biedt, wint en krijgt de fiches. Ligt er een mooie reeks en er is nog geen Ra gedraaid, dan kun je Ra ook oproepen. Ook nu wordt er weer geboden op de fiches. De winnaar is degene met de meeste punten na drie ronden.

Beoordeling

Ra is snel te leren. Er zit een strategie in die je moet ontdekken. Iedere keer moet je de keuze maken om wel of niet te bieden. Het is een snel spelletje, maar zeker een interessant spel. De vorm van bieden is creatief gevonden. De vormgeving is geheel in de stijl van het oude Egypte en daarmee is het spel af.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website.

Eén gedachte over “Ra”

  1. Ik vind het een erg leuk spel, maar de meesten met wie ik spelletjes speel, houden niet zo van biedspelletjes

Reacties zijn gesloten.