Puzzel 142 – BoardGameGeek Zendo #1

Winnaars vorige keer

#1 Christophe (9 punten)
#2 Wilfred (8 punten)

Gefeliciteerd Christophe!

Raad het patroon in de volgende lijstjes:

Voorbeeld 1

 1. Lord of the Rings: The Card Game
 2. The Hobbit
 3. Two Towers

Voorbeeld 2

 1. Middle-earth Quest
 2. The Lord of the Rings
 3. Monopoly: The Lord of the Rings Collectors Edition

Oplossing vorige puzzel

 1. Wiraqocha
 2. Last Will
 3. Hawai
 4. Santiago de Cuba
 5. Eruption
 6. Space Maze
 7. Ghost stories: Black Secret

De overeenkomst is dat het allemaal nieuwe Roll The Dice spellen uit Essen 2011 zijn.

Raad de verborgen regel

Ik geef twee voorbeelden. Een voorbeeld is een lijst van drie of meer spellen. Probeer te raden welke regels ik gebruikt heb om de voorbeelden te maken. De speler die als eerste de verborgen regel raadt heeft gewonnen. Je kunt nieuwe voorbeelden geven of de verborgen regel proberen te raden.

Voorbeelden geven

Maak een reactie met daarin een voorbeeld waarbij je aangeeft of het een goed of fout voorbeeld is. Voor elke correcte aanname mag je één keer raden wat de verborgen regel is.

De verborgen regel raden

Als je een correcte aanname hebt gemaakt bij het maken van voorbeelden mag je de verborgen regel proberen te raden. Als je het niet goed hebt zal ik een tegenvoorbeeld geven.

BoardGameGeek

Alle gegevens in de voorbeelden moeten te vinden zijn op BoardGameGeek. Probeer bij elk spel genoemd in een voorbeeld het BGG nummer (of link) van het spel vermelden.

10 gedachten aan “Puzzel 142 – BoardGameGeek Zendo #1”

 1. Uh, ik snap ’t nog niet, maar ok mijn oplossing:

  de voorbeelden zijn gerangschikt naar meeste ratings en comments on BGG.

  1. Als je kunt aangeven hoe ik de regels kan verduidelijken graag.

   Dus je kunt twee dingen doen. Of zelf een voorbeeld geven waarbij je aangeeft of het een goed of fout voorbeeld is. Of je probeert te raden wat de verborgen regel is. Maar dat mag alleen maar als je een keer iets goed hebt. Maar ik zal toch antwoord geven op jou vraag. Nee dat is niet goed. Het volgende voorbeeld is namelijk ook goed:

   http://www.boardgamegeek.com/boardgame/103714/lord-of-the-rings-nazgul
   http://www.boardgamegeek.com/boardgame/83629/the-hobbit
   http://www.boardgamegeek.com/boardgame/18162/two-towers

 2. Als je een bericht met meerdere BGG links erin verstuurt kan het zijn dat het even duurt voordat het bericht getoont wordt. Maar ik kan hem dan wel al zien.

 3. Ik denk dat ik voor de volgende keer de regels iets ga aanpassen. Zo mag je dan altijd de geheime regel proberen te raden zonder dat je eerst een goed voorbeeld hoeft te geven. Zo ben je dan wat directer bezig met het oplossen van de puzzel. Het spel wijkt dan wel wat meer af van de originele Zendo.

  1. Het antwoord van de puzzel wordt altijd bij de volgende puzzel gegeven. De verborgen regel was: spellen waarvan het thema gebaseerd is op een boek gesorteerd op publicatiejaar.

Reacties zijn gesloten.