Interview met Stef op Omroep Brabant

Op de woensdag voor oud en nieuw kwam Omroep Brabant langs bij Raymond die daar samen met onder anderen Wilfred en Stef bezig was om de spellen in de kratten te herverdelen. Dit bezoek resulteerde in een interview met Stef over de opmars van bordspellen en Wordfeud spelen tijdens de kerst. Op de achtergrond kun je een potje Dice Town horen spelen.

Klik hier om het interview af te spelen

Met dank aan Omroep Brabant voor het beschikbaar stellen van het materiaal. Hieronder staat een transcript van het interview.

Stef: Laten we zeggen dat de hele maandag avond, als het even kan de vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag toch wel, wanneer het kan, besteed worden aan spelletjes. Met oud en nieuw zit ik met een aantal vrienden om tafel om spelletjes te spelen. We gaan uiteraard van tevoren eens goed nadenken welke spel op tafel komt, want er zijn zoveel verschillende spellen. Met oud en nieuw zal het waarschijnlijk een wat speelser karakter hebben, een gezeligheidsspelletje. En dan gaan we met elkaar de strijd aan op een leuke manier. Het liefst met een spelletje waar je elkaar ook dwars kunt zitten, zodat je in ieder geval ook een heleboel hilariteit aan tafel krijgt.

Stef: Spellen die op dit moment populair zijn, dat zijn eigenlijk de spellen die je ook in de normale speelgoedwinkel kunt vinden. Kolonisten van Catan blijft het altijd heel goed doen voor de gewone gezinnen. De wat eenvoudigere spellen met minder spelregels waarbij mensen niet zoveel hoeven te lezen.

Interviewer: Misschien wel het meest populaire spel van het afgelopen jaar dat is toch wel Wordfeud. Daar zitten gezinnen met een telefoon tegenover elkaar te spelen. Hoe denk jij daarover?

Stef: Ik speel het zelf ook en ook fanatiek. Tijdens vrije uurtjes / momenten is het wel leuk om even snel een woord te leggen. Ik vind het zelf niet echt geschikt als spel voor momenten dat je gezellig samen bij elkaar bent. Dan gaat mij voorkeur er nog steeds naar uit om een bord op tafel te leggen of een kaartspel op tafel te leggen. Dat is leuker. Maar ik kan me voorstellen dat afgelopen kerst gezinnen op die manier hebben doorgebracht.

Interviewer: Wat is er dan zo leuk als je een bord op tafel legt en dat je gaat dobbelen.

Stef: Toch meer interactie. Als je een computerspel pakt of Wordfeud ben je toch meer individueel bezig. Met een bordspel is er veel meer contact met elkaar. Het bespreken van bepaalde zetten die je doet. Het elkaar dwars zitten en daar enorm veel lol met elkaar om hebben is iets wat mij wel heel erg aanspreekt.