Bakske Koffie (10) bij SpinLi

De koffie heeft een tijdje in de kast gestaan, maar met dit koude weer was het toch weer tijd om nog eens een lekker bakske te zetten. Vrijdag ben ik nog eens op bezoek bij een van de vele spellenclubs in België, meer bepaald in Lille (tussen Turnhout en Antwerpen). De sneeuw heeft bijna roet in het eten gegooid, maar we zijn er dan toch geraakt.

Spellenclub SpinLi, wat staat voor Spelen in Lille, bestaat dit jaar vijf jaar. Wat gestart is als een stel vrienden die regelmatig samen zitten voor een spel is uitgegroeid tot een erg actieve vereniging. Ik ben vanaf de start al naar bijna alle avonden gegaan en doe dit nog steeds met veel plezier. Ze zijn begonnen in een zaaltje achter een café, maar dit bleek al snel te klein te worden. De huidige locatie, de ontspanningsruimte van rust- en verzorgingshuis is veel beter.

Wat maakt SpinLi zo’n gezellige club? Moeilijk te zeggen en toch ook niet. De sfeer is er erg gemoedelijk. Er is geen onderscheid tussen jeugd en volwassenen, iedereen is er op het zelfde moment welkom. Daardoor komen er ook veel gezinnen op een spellenavond. Er is altijd een vaste kern aanwezig, maar daarnaast ook regelmatig nieuwe gezichten. Dat ze spelen in een rusthuis zorgt soms ook voor leuke dingen, zoals een verdwaalde oudere die even komt kijken wat er allemaal gebeurd.

Vrijdag stonden de volgende spellen op het programma: Dobble, Castelli, Last Will en Santiago de Cuba. Samen met onder andere Arne, de oprichter, en Robèr heb ik deze spellen op tafel gelegd. De winst was zoals gewoonlijk weer niet aan mijn zijde, maar dat maakt het er niet minder gezellig op.

Enkele gegevens:
Speeldata: geen vaste speeldagen
Uur: af te spreken
Waar: Meestal Lille en omgeving.
Meer informatie: www.bloggen.be/speleninlille/

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “Bakske Koffie (10) bij SpinLi”

  1. Hoezo was de winst niet aan jou zijde?
    Volgens mij heb je zowel Castelli als Last Will gewonnen.
    Ik heb alle drie de spellen die ik deed verloren.
    Ik wist trouwens niet dat het een officieel “staatsbezoek” was. :p

Reacties zijn gesloten.