Sciencefiction themaplein spellen 1/3

Op 9 april zal de vierde editie van Zuiderspel plaatsvinden en Roll The Dice is dit jaar ook weer verantwoordelijk voor het themaplein. Het thema is Sciencefiction en er zullen verschillende bord- en kaartspellen te spelen zijn die onder andere gaan over ruimtereizen, buitenaardse wezens en futuristische uitvindingen. De komende weken zullen we hier presenteren welke spellen er te spelen zullen zijn.

Deze week presenteren we de sciencefiction spellen voor de geniale professoren en de onderzoekers op het onderzoeksdek.

Khet: The Laser Game – Dit is een futuristisch bordspel voor twee spelers dat lijkt op schaken. Het heeft twee ingebouwde lasers (een per speler) en een aantal verplaatsbare stukken. Sommige speelstukken hebben een spiegel en kunnen zo geplaatst worden dat ze de laser reflecteren. Na elke zet schiet de speler de laser af. De speler die als eerste het farao stuk van de tegenstander raakt heeft gewonnen.

RoboRally – Dit is een klassieker waarbij je jouw robot programmeert zodat die als eerste het parcours over de fabrieksvloer heeft afgelegd. Je komt een boel (‘dodelijke’) obstakels tegen zoals: lopende banden, draaischrijven, afgronden en schuivers. Maar de robots kunnen ook elkaar beschadigen en als een robot te zwaar beschadigd is, kan zijn programma gedeeltelijk vast lopen. Probeer dan maar eens te overleven.

Space Maze – In dit succesvolle spel van Brabantse bodem probeer je met jouw groepje van buitenaardse wezens een relikwie uit een ruimtestation te bergen. Maar je bent niet de enige en moet dus eerder zijn dan de concurrerende buitenaardse rassen. De kamers in het ruimtestation blijven niet gewoon stil staan, maar kunnen gemanipuleerd worden. Ook kun je alleen maar deuren openen als die de goede combinatie van kleuren hebben.

Wil je deze spellen uitproberen? Kom dan naar het Sciencefiction Themaplain op Zuiderspel. Er is daar ook informatie te krijgen over de vereniging Roll The Dice.

De volgende twee weken zullen we de overige spellen presenteren. Je kunt ook nog steeds meedoen met de prijsvraag waarmee je twee vrijkaartjes kunt winnen. Als je altijd op de hoogste wilt blijven van de berichten op de Roll The Dice site, abonneer je dan op de updates per e-mail door te klikken op de envelop helemaal rechts bovenaan deze pagina. Kijk voor het laatste nieuws over Zuiderspel op http://www.zuiderspel.nl.

Eén gedachte over “Sciencefiction themaplein spellen 1/3”

  1. Ook The Flying Dutch (de Nederlandse Star Trek fanclub) zal op het themaplein aanwezig zijn.
    Ze zullen zeker meerdere Star Trek spellen meenemen.

Reacties zijn gesloten.