Boardgamegeek – Microbadge

Met trots kunnen we aankondigen dat Roll The Dice nu ook een eigen microbadge heeft op BoardGameGeek. Velen onder jullie kennen BoardGameGeek waarschijnlijk al, maar voor zij die dit nog kennen, volgt hier onder een kleine beschrijving.

BoardGameGeek, ook vaak afgekort BGG, is een online database voor bordspellen. Volgens mij zelfs de grootste database. Hier staan zowat alle spellen die er bestaan. Iedereen die een account heeft, wat trouwens gratis is, kan er zijn eigen collectie bijhouden, spellen evalueren, gespeelde spellen noteren, etc. Het nadeel is wel dat de site volledig Engelstalig is. Veel links op deze website verwijzen naar BGG. Dat is aangegeven door een kleine BGG-logo achter de link.

Als je een account hebt kan je daar ook doormiddel van een avatar een afbeelding onder je naam zetten. Een avatar is een kleine afbeelding die er voor zorgt dat je makkelijk herkenbaar bent. Naast de avatar zijn er ook microbadges, dit zijn heel kleine afbeeldingen. Hierdoor kan je aangeven dat je van een bepaald spel houdt, dat je van een bepaald land/regio komt. Ook groepen en verenigingen kunnen zo’n microbadge aanmaken. Ze moeten dat een afbeelding insturen en deze moet dan door de beheerders goedgekeurd worden. Dit laatste is gebeurd met een microbadge voor Roll The Dice.

Onze eigen microbadge

De avatar en microbadges zijn jammer genoeg niet gratis, een microbadge kost acht geekgold, dit is de munteenheid van BoardGameGeek. Je kunt op verschillende manier aan geekgold komen. De makkelijkste manier is BoardGameGeek sponsoren. Voor elke dollar die je sponsort krijg je één geekgold. Daarnaast krijg je ook geekgold door afbeeldingen, links enzovoort te uploaden op de site, zodat de ruime informatie nog meer vergroot wordt op deze database. Leden kunnen elkaar ook altijd geekgold doneren. Als je een aankoop doet, gaat er geen geld naar de maker, maar naar BoardGameGeek zelf.

Bij deze willen we iedereen met een boardgamegeekaccount uitnodigen om de microbadge van Roll The Dice in zijn profiel te zetten. Op de afbeelding hiernaast kan je zien hoe andere leden je account dan zien.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice