Sciencefiction themaplein spellen 3/3

Op 9 april zal de vierde editie van Zuiderspel plaatsvinden en Roll The Dice is dit jaar ook weer verantwoordelijk voor het themaplein. Het thema is Sciencefiction en er zullen verschillende bord- en kaartspellen te spelen zijn die onder andere gaan over ruimtereizen, buitenaardse wezens en futuristische uitvindingen. Dit is het laatste bericht waarin we aankondigen welke spellen er op het themaplein te spelen zullen zijn.

Deze week hebben we een aankondiging over de Dutch Garrison. Maar eerst presenteren we de sciencefiction spellen voor de mariniers en kapiteins die in vrede komen en schieten om te doden.

The Resistance – Dit is een sociaal deductiespel voor vijf tot tien spelers. Het lijkt een beetje op weerwolven, maar dan totaal anders en met een sciencefiction thema. Er zijn spionnen geïnfiltreerd in het verzet. Het verzet moet een aantal missies uitvoeren om ‘The Empire’ te verslaan. Elke speler is een spion of een lid van het verzet. De spionnen weten van elkaar wie ze zijn. Iedere keer is een andere speler de missieleider en moet er een team samengesteld worden. Over deze teams wordt gestemd. Als het team dan uitgestuurd word, kan deze missie slagen of gesaboteerd worden als er spionnen meegestuurd waren. Het verzet wint als er drie missies slagen, de spionnen winnen als er drie missies mislukken.

Panic Station – In dit spel voor vier tot zes spelers ga je samen met je teamgenoten van mensen en androïden het ruimtestation binnen om de een nest met buitenaardse parasieten te vernietigen. Maar één van de teamgenoten is besmet geraakt en overgenomen door deze buitenaardse macht. In je beurt heb je een aantal acties waarmee je het ruimtestation kunt verkennen en spullen kunt verzamelen. Maar iedere keer wanneer je een teamgenoot tegenkomt heb je kans dat je besmet wordt.

Galaxy Trucker – Corp Inc., dat riolen en huizen bouwt op verre planeten, is gered van een faillissement en de nieuwe eigenaren hebben een plan. In plaats van gebruik te maken van de normale vrachtruimteschepen, waarom geen ruimteschepen bouwen van het bouwmateriaal en het zichzelf naar de bestemming laten vliegen? Twee tot vier spelers bouwen hun ruimteschepen van het materiaal dat ze vinden in de warenhuizen van Corp Inc. Daarna vliegen ze ermee naar de bestemming. Onderweg moeten ze gevaren zoals meteorieten of vijandelijke ruimteschepen overleven terwijl ze tegelijkertijd lucratieve deals proberen te sluiten. Er worden zo drie rondes gespeeld waarbij er steeds grotere schepen gebouwd moeten worden om de steeds langere en gevaarlijkere ruimtereizen te kunnen overleven. De winnaar is de speler die het meeste geld verdiend heeft.

Hero Scape – Dit is een sciencefiction / fantasie wargame met geschilderde miniaturen, dat herkenbaar is aan het modulaire bord van verschillende hoogtes (lagen) dat opgebouwd is uit plastic zeshoeken in verschillende kleuren. Het scenario beschrijft de lay-out van het bord. De spelers stellen een leger samen uit een aantal miniaturen. Voor elk miniatuur is er een kaartje waarop zijn gegevens staan zoals snelheid, aantal levenspunten en met hoeveel dobbelstenen er gegooid moet worden voor de aanval en verdediging. De spelers kiezen per ronde welke drie (groepen) figuren ze willen activeren. Daarna voert per fase één van deze (groepen) figuren hun acties uit. Ze kunnen lopen en aanvallen met een aantal dobbelstenen. De andere partij kan dan verdediging met een aantal dobbelstenen. Het verschil is de schade in levenspunten voor de verdediger. Het scenario bepaalt de winconditie.

StarCraft: The Board Game – Dit bordspel voor twee tot zes spelers is gebaseerd op het bekende computerspel StarCraft. Drie unieke rassen – de veelzijdige Terrans, de mysterieuze Protoss en de vraatzuchtige Zerg – strijden om hun voortbestaan in het melkwegstelsel. Er zijn van elk ras twee facties beschikbaar en de speler speelt met één van deze facties. De actie vindt plaats op verschillende platen met daartussen navigatieroutes. Sommige planeten geven de speler grondstoffen terwijl andere overwinningspunten geven. Met de grondstoffen kunnen nieuwe eenheden, gebouwen en technologieën aangeschaft worden. Het spel kan gewonnen worden door alle ander facties uit te schakelen, aan een speciale overwinningsconditie te voldoen of 15 overwinningspunten te halen.

Wil je deze spellen uitproberen? Kom dan naar het Sciencefiction Themaplein op Zuiderspel. Er is daar ook informatie te krijgen over de vereniging Roll The Dice.

De bewaking van het themaplein wordt gedaan door de Dutch Garrison. De Dutch Garrison is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars kostuumvereniging die zich richt op de kostuums van de ‘bad guys’. Op hun website is het volgende te lezen:

In onze kostuums zijn wij aanwezig op verschillende soorten evenementen: van grote conventies tot kleine exposities en van commerciële promotie-evenementen tot liefdadigheid acties.

De liefdadigheid acties behoren tot de serieuze kant van de Dutch Garrison. Er wordt geld opgehaald voor goede doelen en in onze kostuums bezorgen we (zieke) kinderen een onvergetelijke dag. Dit alles gebeurt op vrijwillige basis.

Je kunt nog steeds meedoen met de prijsvraag waarmee je twee vrijkaartjes voor Zuiderspel kunt winnen. Als je op de hoogste wilt blijven van de berichten op de Roll The Dice site, abonneer je dan op de updates per e-mail door te klikken op de envelop helemaal rechts bovenaan deze pagina. Kijk voor het laatste nieuws over Zuiderspel op http://www.zuiderspel.nl.