Roll The Dice Top 10 Zuiderspel 2012 spellen

Zuiderspel 2012 was een groot succes door, naast de gezelligheid, het aantal bezoekers, de verkoopstands en het grote aanbod van spellen dat gespeeld kon worden. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen uit een selectie van 119 Zuiderspel spellen voor de Top 10 Zuiderspel 2012 spellen. Deze keer zijn er maar elf stemformulieren ingevuld. Daarom moet deze Top 10 niet al te serieus genomen worden.

De Roll The Dice Top 10 Zuiderspel 2012 spellen:

1,2 King of Tokyo
 1,2 Panic Station
 3 RoboRally
 4 Battlestations
 5 Village
 6 Fortuna
7 Race for the Galaxy
 8 Imperial 2030
 9 7 Wonders
 10 Ad AstraHansa Teutonica en Dice Town

Ik weet niet of het Science Fiction Themaplein er iets mee te maken heeft, maar dit had bijna de Top 10 Science Fiction spellen kunnen zijn. King of Tokyo en Panic Station staan samen op een gedeelde eerste en tweede plaats. Alle spellen liggen dicht bij elkaar betreft het aantal punten. Wat me opvalt is dat de klassieker RoboRally weer zo hoog geëindigd is. Verder lijkt er een correlatie te zijn tussen mensen die Battlestations leuk vinden en mensen die de Top 10 stemformulieren invullen. De lijst wordt afgesloten door drie spellen die allemaal even veel punten gekregen hebben. Is er iets wat jou aan deze lijst opvalt?

Gemiddeld hadden de stemmers 32 van de 119 genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 62 (alweer door weer dezelfde persoon als vorige keer).