Roll The Dice Top 10 Kaartspellen

Roll The Dice presenteert de top 10 spellen die voornamelijk bestaan uit kaarten. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen uit een selectie van 31 kaartspellen. Deze keer zijn er drieëntwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 Kaartspellen:

1 Dominion Deckbuilding als spel
 2 Machiavelli Ben onvoorspelbaar (en nooit de koopman)
 3 Munchkin Het is leuk zolang je melig bent
 4 Boonanza Bruine bonen, tuinbonen, heilige bonen?
 5 Magic: The Gathering Moeder van alle tradingcard games
 6 7 Wonders Drafting als spel
7 San Juan Eigenlijk RftG light of was RtfG een zware versie van SJ?
 8 Family Business Dit zijn geen boodschappenlijstjes met namen
 9 Lost Cities Om te spelen met je niet spellen spelende partner.
 10 Race for the Galaxy Een galactisch imperium bouwen in een uurtje

Ik vind het een mooie lijst geworden. Er zit van alles in. Van eenvoudige korte kaartspellen zoals Lost Cities tot en met diepere spellen zoals Race for the Galaxy. Nieuwe spellen zoals 7 Wonders tot en met gouden ouden zoals Magic: The Gathering. Toen ik de stemformulieren aan het invoeren was, was ik even bang dat Muchkin op nummer één zou komen. Ik geef toe dat ik zelf ook een heleboel Munchkin heb (zie BoardGameGeek), maar ik vind eigenlijk niet dat hij zo hoog hoort te staan. Ik vind Dominion een goede winnaar. Als er op deze lijst een spel staat dat je nog nooit gespeeld hebt, dan moet je dat snel gaan doen.

Gemiddeld hadden de stemmers 16 (dat is 52%) van de 31 genomineerde spellen gespeeld. Het is duidelijk dat kaartspellen veel gespeeld worden. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 25 (maar deze keer door iemand anders omdat de normale topscoorder deze keer niet meegestemd heeft).