De eerste keer Tarantula Tango

Ik heb laatst op een verjaardagsfeestje twee spellen van de producent Drie Magier Spiele gespeeld. Dit waren Kakkerlakkensalade en Tarantula Tango. Dit zijn allebei kleine kaartspellen waarbij je snel moet reageren zonder fouten te maken. Deze bespreking gaat over Tarantula Tango.

Het spel bestaat uit een dek met hond-, kat-, geit-, koe-, ezel-, papegaai- en tarantulakaarten. Op de kaarten staan ook een aantal kleine spinnen afgebeeld. In het midden van de tafel wordt een vijfhoekig tarantula speelstuk geplaatst waaromheen kaarten afgelegd gaan worden. Het dek wordt opgedeeld in een aantal gelijke stapels waar iedere speler er een van krijgt. De kaarten van hun stapel zien ze pas wanneer ze die spelen. Om de beurt moet elke speler één kaart op de volgende positie rond de tarantulavijfhoek leggen. De eerste speler die al zijn kaarten heeft uitgespeeld heeft is de winnaar.

Als de speler zijn kaart speelt dan moet de speler het geluid maken van de kaart van de vorige speler. Hij moet het geluid zo vaak maken als het aantal spinnen dat op de kaart staat. Dus als de vorige speler een kat speelt met twee spinnen en jij speelt een papegaai zonder spinnen, dan moet je ‘miauw, miauw’ zeggen. De speler na jou mag niks zeggen omdat er geen spinnen op jouw papegaaikaart staan. Als er op de vorige kaart twee dieren staan, dan moet je jouw kaart niet één positie, maar twee posities verder spelen. Als je een fout maakt of niet binnen twee seconde het goede geluid maakt, moet je alle gespeelde kaarten aan je eigen stapel toevoegen.

Dan is er ook nog een speciale regel voor wanneer de tarantulakaart gespeeld wordt. Wanneer die gespeeld wordt, moet iedereen met zijn hand op tafel slaan. De gene die het laatste is, moet alle gespeelde kaarten nemen.

Dit is een grappig kort spelletje. Ik heb dit spel eerst gespeeld en daarna Kakkerlakkensalade. Kakkerlakkensalade vind ik een veel leuker spel. Er is niet echt iets mis met dit spel, maar het is net wat complexer met de regels terwijl ik er niet het hersenkraakgevoel van krijg. Met het maken van dierengeluiden heb ik meer het gevoel dat ik een kinderspel aan het spelen ben. Maar het belangrijkste is dat je er plezier mee kunt beleven.