Moord in Maanlicht

Spelgegevens

Naam spel Moord in Maanlicht
Uitgever University Games
Jaar van uitgave 2010
aantal spelers 2-6 leeftijd +8 tijdsduur 30 minuten
prijs 25 soort spel memory

Inleiding

Bij dit moordspel moet je de volgende zaken weten op te lossen: Wie is de dader, waarom heeft hij de moord gepleegd, waar is de moord gepleegd en hoe is die gepleegd. Wie het snelste deze vragen goed kan beantwoorden wint het spel.

De eerste indruk

Alles ziet er erg netjes uit, de trap, waarop het spel zich afspeelt is ook mooi en stevig. De spelregels zijn kort maar krachtig en zeer duidelijk. De kaartjes blijven niet goed op hun plaats liggen bij transport van de doos, dit is wel jammer.

De voorbereiding

Verdeel de spelers in twee teams. Elk team mag nu om de beurt de dader, het wapen, het motief en de plaats uitkiezen. Dit word bovenaan de trap gezet, achter een scherm.

Spelverloop

De oplossing; foto: boardgamegeek.com

Nadat het eerste team alles klaar heeft staan achter het scherm, mag het tweede team uit elk van de vier categorieën één kaart op de onderste vrije trede van de trap zetten. Als dit gebeurd is, gaat het eerste team, aan de hand van nummer kaartjes, zeggen hoeveel van deze categorieën juist zijn. Hierna is het tweede team weer aan de beurt om nieuwe kaartjes te zetten. Binnen de twaalf stappen moet je zo proberen de moord op te lossen. Hoe sneller je de oplossing hebt, hoe meer punten je scoort.

Hierna worden de rollen omgedraaid. Je bepaalt zelf hoeveel beurten je speelt. Het team met de meeste punten, wint het spel.

Tips en opmerkingen

Er wordt gesproken over teams, maar eigenlijk is het spel het best met twee spelers te spelen.

Oordeel recensent

Dit spel werd ons geschonken door University Games

Na het lezen van deze recensie zal bij vele spelers wel een belletje gaan rinkelen. Inderdaad, dit is een remake van Master Mind. Bij dit spel uit de jaren ’70 moet je op eenzelfde manier een kleurencode proberen te raden.
Het voordeel bij Moord in Maanlicht is het thema, ze hebben dit mooi ingewerkt, dus voor mensen die niet zo van het abstracte Master Mind houden, kunnen Moord in Maanlicht eens proberen. Ook kinderen zal dit spel beter aanspreken doordat ze een moord moeten oplossen.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice