Roll The Dice Top 10 spellen met een voedselthema

Roll The Dice presenteert de top 10 spellen met een voedselthema. Spellen waarin voedsel gegeten, verbouwd of bereid wordt. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen uit een selectie van 30 spellen. Deze keer zijn er twintig stemformulieren ingeleverd.

De Roll The Dice Top 10 spellen met een voedselthema:

1 Puerto Rico Indigo.
 2 Agricola Baaaaaaah.
 3 Bohnanza Bruine bonen, rode bonen en heilige bonen.
 4 Stenen Tijdperk Geen voedsel? Dan eten ze steen.
 5 San Juan Deze koffieplantage schuif ik onder de kapel.
 6 La Città Leuk al die inwoners maar ik kan ze helemaal niet voeden.
7-8 Le Havre Daar rij je net zo snel naartoe als het speelt.
 7-8 Halli Galli Ping!
 9 Kakkerlakkensalade KOMKOMMER!
 10 Koehandel Voor de lekkere biefstuk.

Ook deze keer is de winnaar heel duidelijk. Dat is Puerto Rico die 58 punten gehaald heeft. Nummer twee, Argricola, volgt met 39 punten. Deze twee spellen staan ook hoog op BoardGameGeek. De Top 10 is een gevarieerde lijst geworden, met korte, lange, lichte en zware spellen. Het voedselthema lijkt wel in elk type spel voor te kunnen komen. De overige spellen zijn redelijk gelijkmatig verdeeld, alleen bungelt Koehandel er een beetje onderaan. Goa en Pecunia non olet zijn net niet in de lijst terecht gekomen. Mama Mia! en Sole Mio! hadden allebei helemaal geen stemmen gekregen.

Gemiddeld hadden de stemmers 14 van de 30 (dat is 47%) genomineerde spellen gespeeld. Er was één persoon die alle spellen op één na gespeeld had.

Komende spellenavond is er eenmalig geen nieuwe Top 10 waarvoor gestemd kan worden. Als je ideeën hebt voor een onderwerp voor een nieuwe Top 10, stuur dan een e-mail naar webmaster@rollthedice.nl.