Voorbereiden op Spiel 2012

Nog drie dagen en dan is het zover. Dan opent Spiel 2012 – de grootste (bord)spellenbeurs van Europa – zijn deuren voor de spelliefhebbers. Ze kunnen dan vier dagen genieten van alles wat met spellen te maken heeft. Ik ga in iedergeval donderdag naar Spiel. Of ik nog een dag ga, beslis ik later. Voordat ik richting Essen rij, ga ik mezelf eerst goed voorbereiden om te bepalen wat ik allemaal wil gaan doen en bekijken.

Zo heb ik vast de Essen Spiel 2012 applicatie op mijn Android telefoon geïnstalleerd. Deze applicatie geeft een overzicht van alle nieuwe spellen die op Spiel geïntroduceerd worden. Daarnaast is er per spel een afbeelding en informatie zoals de uitgever, aantal spelers en de stands waar het te zien of te kopen is. De applicatie haalt zijn informatie van BoardGameGeek. De spellenlijst komt van de Spiel 2012 Preview geeklist. Deze lijst – waar op het moment van schrijven 512 spellen in staan – moet je zeker doornemen, want het is een grote bron van informatie. Verder laadt de applicatie ook nog extra gegevens per spel van BoardGameGeek. Dit duurt even en het is redelijk wat data. Laad deze lijst thuis als je op een Wi-Fi verbinding zit. Meer informatie over de Android applicatie kun je hier vinden: Essen Spiel 2012 Android App.

Bekijk ook even het Spiel 2012 Plattegrond bericht van een paar dagen terug. Intussen is op de website van de beurs zelf ook de lijst van nieuwe releases te vinden. En Spellengek heeft ook een Spiel preview online gezet. Op De Tafel Plakt blog zijn er al 25 Essen Previews geweest en is er gisteren een Spiel 2012 Koopwijzer verschenen. Op het SpinLi blog is vanaf 51 dagen voor Spiel een countdown bezig, waarbij elke dag een andere Essen release besproken wordt. Een geeklist die ik interessant vind is de Essen Spiel 2012 specials, freebies, promos and other giveaways lijst, waarop je kunt vinden waar de speciale promo’s en gratis hebbedingetjes te krijgen zijn.

Wat ga ik doen? Op mijn lijstje staan onder andere de volgende zaken:

 • Als eerste ren ik naar de stand waar ze King of Tokyo: Power Up! met de promo kaart verkopen voor €15.
 • Ik ga langs bij de AEG stand. Deze heeft altijd veel interessante spellen, en dan ook vaak de Engelstalige versie.Vooral ben ik benieuwd naar het spel Smash Up. Maar misschien moet ik ook eens Thunderstone Advance proberen.
 • Ik heb tot nu toe nog niet goed gekeken naar War of the Ring: Second Edition, maar misschien moet ik dat nu maar eens gaan doen.
 • Ik moet nog zwarte dobbelstenen kopen die bij de witte dobbelstenen die ik al heb passen voor het spel Fiasco.
 • Doctor Who: The Card Game bekijken omdat het Doctor Who is.
 • Kijken bij Cwali om te zien hoe het met het spel Tweeeet gaat. Ik heb het prototype gespeeld op de laatste Ducosimbeurs. Het spel ziet er heel erg leuk uit en heeft meer diepgang dan je zo zou denken.
 • Het zal wel heel druk zijn bij de stand van Czech Games Edition, maar ik zou best wel Goblins Inc willen uitproberen.
 • En voor €23 is de kans groot dat ik Shadows Over Camelot: The Card Game ga aanschaffen, mits die in het Engels is. En dan krijg ik er ook misschien wel de bonuskaarten bij.
 • Ik heb al een tijd geen Dominion meer gespeeld, maar ik ben er wel een fan van. Misschien toch eens kijken naar Dark Ages.
 • IRONDIE ziet er mooi uit.
 • Escape: The Curse of the Temple is een realtime coöperatief spel wat een leuke combinatie is.  Kijken of ik deze kan spelen.
 • Race for the Galaxy: Alien Artifacts hoef ik niet uit te proberen. Die wil ik gewoon hebben, als ik nog budget over heb tenminste.
 • Space Cadets is nog een realtime coöperatief spel, maar dan met een science-fiction thema. Die ga ik ook eens bekijken. Als je hem aanschaft krijg je er een aantal goodies bij.
 • Ik ga ook langs de stand van Wacky Works om zijn Crash’em te bekijken en een praatje te maken (hoewel, het zal wel te druk zijn daarvoor).
 • Bij WizKids ga ik kijken naar The Lord of the Rings Dice Building Game. Het is alleen maar kijken (en misschien wel spelen) omdat het nog niet verkocht wordt.
 • Het thema van het nieuwe spel van Donald X. Vaccarino (van Dominion) klinkt wel heel leuk. Opscheppen over hoe je met zo veel mogelijk handicaps de dungeon in gaat om monsters te verslaan. Daarom wil ik Gauntlet of Fools zeker uitproberen.

Er zijn vast nog een heleboel spellen die ik over het hoofd gezien heb. Daarom vraag ik dat wanneer je nog goede tips hebt, die in een reactie bij dit bericht te geven. Ik heb er zin in, en misschien zie ik je ook op Spiel in Essen.

3 gedachten aan “Voorbereiden op Spiel 2012”

 1. Ik hoop tegen te komen:
  shadowrift (natuurlijk niet te vinden op de lijsten)
  Flash Point (moet ik nog kijken of de nederlandse versie toch niet makkelijker is)
  Legends of Andor
  Room 25
  Gauntlet of Fools
  Lords of waterdeep
  Slavika
  Mice and Mystics
  Die Zwerge (maar is veel duitse tekst…..)

  De app is overigens data aan het laden.

  1. Overigens, voor War of the Ring eerste editie is een conversie kit naar tweede editie. Hiermee kun je dan ook de uitbreidingen voor de tweede editie spelen.

Reacties zijn gesloten.