Jorans Top 10 meest gespeelde spellen van 2012

Aan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2012. Dit is de Top 10 van Joran.

Quarriors! is vanuit het niets op nummer één gekomen. Ik heb het met veel plezier gespeeld, maar ik denk dat ik het nu niet vaak meer op tafel zal komen. Net als vorig jaar staat King of Tokyo weer op de tweede plaats. Love Letter is de hit uit Essen: leuk en lekker kort voor tussendoor. Rune Age is gestegen en zal waarschijnlijk volgend jaar in de Top 10 blijven staan met de nieuwe uitbreiding die uitgekomen is. Wiz-War is een gouden oude die verrassend leuk en gevarieerd is. Ik ga daar nog een recensie voor schrijven. Battlestations heeft op het moment een beetje de rol van Descent overgenomen en staat wat hoger in de lijst. Ik denk dat Descent volgend jaar misschien uit de lijst gaat verdwijnen omdat er alleen nog wat scenario’s uit de Quest Compendium over zijn. Sentinels of the Multiverse is op het laatste moment nog omhoog gekropen in mijn Top 10. Een goed, leuk en gevarieerd coöperatief superheldenspel met simpele regels. Mijn hersenen kraken tijdens het spelen van Kakkerlakkensalade, maar het is een leuk tussendoorspelletje.

Dit is zo een mooie Top 10 met een mix van korte en lange spellen. Hij lijkt misschien een beetje op die van Johan omdat we vaak samen spelen.

  1. Quarriors! 16x
  2. King of Tokyo 11x en met Power Up 4x
  3. Love Letter 11x
  4. Rune Age 14x
  5. Wiz-War 10x
  6. Battlestations (voornamelijk Pax Galacticum) 9x
  7. Dungeons and Dragons Boardgame (Drizzt 4x, Ashardalon 3x)
  8. Descent: Journeys is the Dark (The Tomb of Ice 3x, Quest Compendium 3x)
  9. Sentinels of the Multiverse 6x
  10. Kakkerlakkensalade 6x

Een aantal opmerkelijke spellen buiten mijn Top 10 voor 2012 zijn: Kingdom Builder 6x, Panic Station 4x, DungeonQuest 4x, The Isle of Doctor Necreaux 5x en Hanabi 3x. In totaal heb ik 288 spellen gespeeld. Ik verwacht dat daar nog een paar bij gaan komen. Maar mijn spellenfrequentie is redelijk constant gebleven (274 vorig jaar). Ik heb wat ik gespeeld heb redelijk goed bij gehouden, maar waarschijnlijk heb ik er nog steeds een aantal gemist. Ik ben heel tevreden over dit spellenjaar en ik kijk uit naar volgend jaar.

Wil jij ook je Top 10 meest gespeelde spellen van 2012 presenteren? Stuur dan een e-mail naar webmaster@rollthedice.nl.

Eén gedachte over “Jorans Top 10 meest gespeelde spellen van 2012”

Reacties zijn gesloten.