Jans Top 10 meest gespeelde spellen van 2012

hive-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2012. Dit is de Top 10 van Jan.

In het totaal heb ik 203 spellen gespeeld. Als ik het jaar terug kijk speel ik niet vaak hetzelfde spel. Hive heb ik maar 16 keer gespeeld en het Dorp 7 maal. Conclusie mag zijn dat er vaak wat nieuws op tafel wordt gelegd. Op zich is dit leuk maar het geeft niet de mogelijkheid om de diepgang in een spel te vinden. Voor 2013 maar eens wat
vaker hetzelfde op tafel leggen en dan met name Lancaster met de twee uitbreidingen. Dit is absoluut mijn favorieten spel van het afgelopen jaar. Al die mooie nieuwe spellen laten staan t.o.v. een bekende titel zal altijd een dilemma blijven, zeker als je lid bent van Roll The Dice.

Mijn top 10 meest gespeelde spellen ziet er als volgt uit:

  1. Hive Carbon
  2. Het Dorp
  3. Ligretto
  4. Vrijdag
  5. Eruption
  6. Dixit
  7. Bohnanza
  8. Monopoly Deal
  9. Burdigala
  10. Lancaster

Wil jij ook je Top 10 meest gespeelde spellen van 2012 presenteren? Stuur dan een e-mail naar webmaster@rollthedice.nl.