Zuiderspel 2013 – Themaplein hout: de spellen deel 3

Vandaag alweer deel drie van de spellen voor het themaplein hout op Zuiderspel.

 • beer is losDe beer is los: Bij dit tweepersoonsspel is een speler de beer en de ander speler de houthakker. Doormiddel van het omdraaien en verleggen van tegels kapt de houthakker het bos om zo open velden te creëren voor de jagers. De beer kan van deze open ruimtes ook makkelijk gebruik maken om de jagers en de houthakker op te sporen en op te jagen. Als er eenden het pad kruisen is dit voor beide partijen goed.
  Link naar het thema hout: Houthakkers in een bos, meer woorden zijn er waarschijnlijk niet nodig om de link naar het thema hout te leggen.
 • gepakt gezaktGepakt & Gezakt: Nadat je via dobbelstenen je lading hebt bepaald, draait elke speler een vrachtwagen open. Je kiest dan zo snel mogelijk een vrachtwagen en laadt jouw vracht er in. Alle lege plaatsen zijn strafpunten en de lading die er niet meer inpast leveren ook strafpunten op. De speler met de meeste punten wint Gepakt & Gezakt.
  Link naar het thema hout: Bij Gepakt & Gezakt zijn de blokjes die je in de vrachtwagen moet laden gemaakt van hout, dus weer de grondstof van het speelmateriaal.
 • HelvetiaHelvetia: Elke speler heeft een dorp met daarin bewoners. Door het slim uitspelen van acties kan je meer bewoners krijgen die op hun beurt voor meer grondstoffen geen zorgen. Deze grondstoffen haal je uit eigen gebouwen, maar ook door je inwoners te laten trouwen met inwoners uit de andere dorpen.
  Link naar het thema hout: Naast het feit dat er houten figuren in het spel zitten, is ook hout een grondstof die de spelers in het spel nodig hebben.
 • KeyflowerKeyflower: Bij dit spel ga je bieden op tegels om deze bij je eigen vesting te kunnen aanleggen. Je kan ook de actie nemen die op de tegels staan. Doordat andere spelers acties uit jouw vesting gaan doen, krijg jezelf meer poppetjes om later in het spel weer biedingen te kunnen doen of meer in te zetten. De speler met de meeste punten mag zich winnaar noemen.
  Link naar het thema hout: De houten spelstukken in het spel vormen hierbij de link naar het thema hout.
 • River DragonsRiver Dragons:Bij River Dragons probeer je zelf een brug naar de overkant van een rivier te bouwen en deze over te steken. Dit doe je door het uitspelen van actiekaarten. Je bent echter niet alleen waardoor je elkaar regelmatig in de weg zit en opnieuw moet beginnen. Je kan ook andermans bruggen gebruiken, of zelfs stelen. De speler die als eerste de overkant haalt wint het spel.
  Link naar het thema hout: De mooie figuren en natuurlijk ook de bruggen zijn gemaakt van hout. Dus hout is de grondstof om het spel te maken.

Volgende week is het alweer het laatste deel van deze reeks en zijn alle spellen die we op het themaplein van Zuiderspel bij hebben bekend.

Wil je de twee vorige lijsten bekijken, klik dan hieronder op de link.
Zuiderspel 2013 – Themaplein hout: de spellen deel 1
Zuiderspel 2013 – Themaplein hout: de spellen deel 2

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

3 gedachten aan “Zuiderspel 2013 – Themaplein hout: de spellen deel 3”

Reacties zijn gesloten.