Spiel 2013: de spellen

spielIk weet het, het is erg vroeg om er mee te komen, maar wij als bordspeladviescommissie zijn al begonnen met het zoeken naar de nieuwe spellen die dit najaar in Essen, tijdens Spiel 2013, gaan uitkomen. Om het ons wat makkelijker te maken hebben we deze keer op Boardgamegeek een Geeklist gemaakt waar we alle aanraders bijhouden. Een Geeklist is dus eigenlijk niet meer dan een online lijst met spellen. Iedereen kan daar spellen bij aanmelden en becommentariëren. Hierdoor krijgen we ook een goed beeld van wat anderen vinden van de voorgestelde spellen.

Hoe kan je ons daarbij helpen? Heel simpel; je kan spellen opgeven of commentaar geven op een spel wat er door andere is opgegeven. Zowel positieve als negatieve feedback is welkom. Om dit te kunnen doen heb je alleen een account op Boardgamegeek.com nodig. Dit is gratis en bied een hoop mogelijkheden voor spellenliefhebbers. Boardgamegeek is wel vooral Engelstalig, maar de commetaren in onze lijst mogen natuurlijk gewoon in het Nederlands. Als je een account hebt ga je naar de “Spiel 2013 by Roll The Dice” geeklist, dit kan het makkelijkste door even hier te klikken. Bovenaan staat onderstaande tekst te lezen. Klik daar op “add item” vervolgens op “Board Game” en daar vul je de naam van het spel in en daarbij de reden waarom we dit spel moeten bekijken. Als laatste onderaan op save klikken en je spel staat bij in de lijst.
BGG
Dus als je een leuk spel weet waar we zeker moeten naar kijken, dit mogen ook oudere spellen zijn, zeker even invullen. We gaan alle voorstellen grondig bekijken. Alvast bedankt namens de bordspeladviescommissie.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice