Bakske Koffie (11) bij Guilded Chaos

Ralf op bezoek bij Guilded Chaos. Op de foto vlnr: Jim, Ralf, Rich en Dan
Ralf op bezoek bij Guilded Chaos. Op de foto vlnr: Jim, Ralf, Rich en Dan

Nog niet zo heel lang geleden stonden er op de website verslagen van leden die op bezoek gingen bij andere bordspelverenigingen. Ik wil deze traditie graag voorzetten. Sinds begin mei zit ik voor mijn werk drie maanden in Madison, Wisconsin. Deze stad van 200.000 inwoners in het middenwesten van de Verenigde Staten heeft niet heel veel bijzonders te bieden. Omdat ik natuurlijk onze geweldige hobby niet kan missen ben ik, voor mijn vertrek, BoardGameGeek af gaan zoeken naar bordspelverenigingen in de buurt. De eerste groep die ik op deze manier ontdekte was Guilded Chaos. Guilded Chaos is begonnen als groep collega’s rondom Dan die nu nog steeds het meeste regelwerk op zich neemt.

Het is geen vereniging zoals wij die kennen maar een grote groep van bordspel enthousiastelingen die hun eigen spellen meenemen. De groep bestaat uit negenenvijftig leden en komt wekelijks bij elkaar in een pizzeria. Dat was wel even wennen. Omdat er op dinsdagavond weinig te doen is bij deze pizzeria mogen ze het restaurant gebruiken om hun gameavonden te houden. Door de aanloop van etende gasten die ze hiermee trekken is het ook voor de pizzeria interessant. Wat leuk is te vermelden is dat iedereen klaagt over het eten dat er te krijgen is, maar vervolgens wel trouw het pizzabuffet plundert. Dat is nou eenmaal ‘courtesy’. Ik heb nog niet gegeten maar heb me voorgenomen om volgende week iets uit het vet te pakken. 180 °C kan geen enkele bacterie aan. Aan het buffet waag ik me niet. Tot nu toe heb ik genoegen genomen met een beker cola voor $2 met unlimited refills… Goed concept!

Ralf op bezoek bij Guilded Chaos in de pizzatent
Ralf op bezoek bij Guilded Chaos in de pizzatent

Voordat Guilded Chaos in deze pizzeria bij elkaar kwam hebben ze op vier andere locaties gezeten, van een bovenverdieping van een ongebruikt restaurant tot en met een achterafkamertje zonder licht.

Naast de wekelijkse avonden tot tien uur bij Dahmen’s Pizza komt Guilded Chaos maandelijks op zaterdag bij elkaar in een bordspellenwinkel (I’m Board) in Madison. Op deze dagen worden de langdurende spellen op tafel gelegd. Waarschijnlijk ga ik zaterdag mijn eerste potje Eclipse spelen. Iemand nog tips?

Qua spellen valt het me enorm mee hoeveel eurogames ze hebben, uiteraard aangevuld met veel Fantasy Flight uitgaves. Bij Guilded Chaos worden geen cardgames, tabletop of wargames gespeeld, daar zijn andere groepen voor in Madison, waar ik overigens niet heel rouwig om ben. Ik ben bij Guilded Chaos enorm vriendelijk ontvangen en ben blij dat ik ook hier wekelijks mijn spelletje kan spelen. Binnenkort meer over andere groepen.

Bye bye,

Ralf

7 gedachten aan “Bakske Koffie (11) bij Guilded Chaos”

  1. Leuk verslag. Ik ben benieuwd of je de eerste overzeese Roll The Dice lid kan ronselen 😀

  2. ja zo eentje die elke maand komt overvliegen voor RTD
    duurt niet lang en we moeten bij rtd ook hotelarangementen gaan aanbieden

  3. Wat is het tarief voor RtD leden in het buitenland dat ik moet vragen? 15 dollar?

    1. Als is het wat omreken kom ik op 20$, maar als ze steunend lid willen worden accepteren we ook wel 15$
      Zal ik mijn paypall gegevens doorgeven, dan zorg ik wel dat het op de rekening van RTD komt 😉

Reacties zijn gesloten.