Geek Dice

Geek Dice box

Spelgegevens

Naam spel Geek Dice
Uitgever Alien Lab
Jaar van uitgave 2013
aantal spelers 2-5 leeftijd 8+ tijdsduur 20 minuten
prijs 20 soort spel dobbelspel

Inleiding

Dit spel in gebaseerd op het bekend spelletje ‘papier-steen-schaar’, vooral door de tv-serie Big Bang Therory (zie filmpje onderaan) zijn er twee dingen aan toegevoegd, namelijk hagedis en Spock. De makers van Geek Dice hebben dit naar een snel dobbelspel omgezet.

De eerste indruk

Geek Dice box openHet spel zit in een stevig doosje wal lijkt op een klein pocket boekje. Het materiaal bestaat uit honderdvijftig fiches en vijf dobbelstenen. Dit materiaal is degelijk gemaakt. De spelregels zijn aan de binnenkant van de doos geprint, dus kan je ze niet kwijt geraken. Voor de duidelijkheid zit er ook nog een schema bij waarop duidelijk staat wie wint van wie.

De voorbereiding

Elke speler krijgt dertig fiches en een dobbelsteen. Het overzicht wordt duidelijk in het midden van de tafel gelegd zodat het voor iedereen duidelijk is wie van wie wint.

Spelverloop

Wie wint van wie
Wie wint van wie

Aan het begin van de ronde moet elke speler een fiche in de pot doen. Daarna mag iedereen gelijktijdig een keer dobbelen en wordt er gekeken of er een winnaar is. Een winnaar kan er alleen zijn als die speler zijn geworpen symbool door niemand verslagen wordt. Als jouw geworpen symbool wel verslagen wordt, of als je het Geek Dice symbool werpt, lig je eruit voor deze ronde. Zijn er meerder mensen die niet verslagen worden, bijvoorbeeld door hetzelfde symbool te werpen, spelen zij net zo lang door tot dat er één winnaar is. Deze mag dan één keer proberen het Geek Dice logo te werpen. Lukt dit, dan wint hij de pot. Lukt dit niet of is iedereen verslagen, begint er een nieuwe ronde en moet iedereen weer een fiche in de pot doen. Als iemand zijn fiches op zijn ligt hij uit het spel. De speler die als enige overblijft wint het spel.

Tips en opmerkingen

Denk vooral niet te veel na en dobbel maar wat. De kans dat je wint, zeker bij vier of vijf spelers is best klein.

Oordeel recensent

Het is alles behalve een denderend spel. Verwacht er daarom ook niet te veel van. Geluksfactor is honderd procent, oftewel je hebt helemaal geen invloed op het spel. Is het daarom een slecht spel? Nee, je moet het alleen op de goede tijd met de goede mensen spelen. Denk hierbij aan een buurtfeest, familiefeest… En speel het vooral met mensen die de fun er van kunnen inzien en niet alles willen berekenen. Een leuke opvuller dus.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice