Roll The Dice Top 10 999-Gamesspellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 999-Gamesspellen. 999 Games is een grote uitgever van bordspellen in Nederland. Wat zijn de beste spellen die 999 Games uitgegeven heeft? Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van eenendertig 999-Gamesspellen. Deze keer zijn er zevenentwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 999-Gamesspellen:

1 Dominion De moeder van deckbuilding
 2 Roborally Maar dan liever niet de 999 versie.
 3 Het Dorp Doodgaan is nog nooit zo goed geweest.
 4 Carcassonne Steden bouwen.
 5 Kolonisten van Catan Wie wil er graan voor een schaap ruilen?
 6 Hoogspanning Goed marktmechanisme.
7 Agricola Waar komen die ronde schijfjes vandaan?
 8 Regenwormen Teveel is te veel!
 9 Machiavelli Welke rol speel jij?
 10 Stone Age Worker-placement met dobbelstenen.

dominion-doosDominion is lang mijn favoriete spel geweest, en het blijft een bijzonder spel met veel mogelijkheden en meestal een niet te lange speelduur. Als je dit nog niet gespeeld hebt, dan moet je dat nu gaan doen! De afstand tussen de verschillende posities is ongeveer gelijk. De meeste grote bekende staan er tussen. Ik vind dat Catan onverwacht laag staat. Roborally staat opvallend hoog. Ik realiseerde me niet dat 999 Games dit spel ook had uitgebracht. Maar eigenlijk is dit een Top 10 zonder echte verrassingen, toch? De Mol, Leeuwenhart en Sint Petersburg stonden net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de stemmers 19 van de 31 (dat is 61%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 30, gehaald door meerdere personen.