De laatste uitbreiding van Dominion

dominion-guilds-boxDe laatste uitbreiding van Dominionis uitgekomen. Dit is Dominion: Guilds of in het Nederlands: Dominion: De Gilden. De ontwerper van Dominion, Donald X. Vaccarino, had in interviews al gezegd dat dit de laatste uitbreiding zou zijn. Deze uitbreiding bevat dertien nieuwe koninkrijkkaarten. Het introduceert het gebruikt van geldfiches waarmee je over meerdere beurten heen geld kunt sparen voor een grote aankoop. Ook zijn er vier nieuwe kaarten waarvoor je teveel kunt betalen voor extra effecten.

Dominion: Prosperity is de laatste Dominion die ik gekocht heb. Eén van de redenen is dat er niet meer uitbreidingen in de basisdoos passen. In het onderstaande interview verteld Jay Tummelson, de directeur van Rio Grande Games die de Engelstalige versie uitbrengt, dat er minimaal twee officiële Dominion opbergoplossingen gaan komen. Daar ben ik blij mee want het is veel werk om zelf opbergdozen in te richten. In het interview wordt ook verteld hoe het begrip ‘de laatste uitbreiding’ geïnterpreteerd moet worden.

De Android applicatie Dominion Shuffle die ik geschreven heb ondersteunt Dominion: Guilds al, maar alleen in het Engels. De Nederlandse vertaling van de kaarten komt binnenkort beschikbaar.