Nachtbraken met Roll The Dice – verslag

nachtbrakers-mediaparkBliep, Bliep… Een WhatsApp-berichtje: ‘Wij staan al klaar, tot zo’. Oei, toch bijna verslapen. ‘Ik ben er bijna hoor’. Het is half twee ’s nachts en ik (Stef) stap in mijn auto om Angelique, Renee en Frank op te halen. Samen gaan we naar Hilversum voor deelname aan het Radio 1 programma Nachtbrakers. Terwijl de anderen instappen, zet ik de ruitenwissers maar een tandje sneller, want het is noodweer in Nederland. De heenreis verloopt vlotjes en we arriveren op het Mediapark. Na een korte omweg bereiken we het gebouw van de NOS. Hier en daar brandt er een lichtje, maar verder is het Mediapark uitgestorven.

nachtbrakers-studioDe portier wijst ons de weg en de stemming zit er bij ons al heel goed in. Uitgeslapen als we zijn, stappen we in de lift, op weg naar ons avontuur op de radio. We gaan vannacht een spelletje Kolonisten van Catan spelen. Op de derde verdieping worden we opgevangen door een vriendelijke jongeman, die ons de koffie wijst en de speeltafel. Het programma is al begonnen, dus we zullen presentator Frank van der Lende zo meteen ontmoeten. Terwijl we de variant Steden en Ridders aan het opbouwen zijn, worden we vriendelijk begroet door Fillemon Wesselink. Hij komt geïnteresseerd een praatje maken over zijn spelverleden (Risk) en het feit dat hij het geduld niet voor spelletjes heeft. Fillemon is net klaar met zijn programma en mag naar huis. Na een wederzijdse ‘fijne avond’, gaat Fillemon er weer vandoor.

nachtbrakers-interviewDaar komt Frank, de presentator aan. Hij is meteen enthousiast en geeft aan hoe de avond zal verlopen. En dan zijn we begonnen. Ik mag aan wakker Nederland uitleggen hoe het spel werkt en dan gooit ik live op de radio de eerste dobbelsteenworp. Eén dobbelsteen teveel, maar dat zien de luisteraars toch niet. Frank trekt zich weer terug in de studio en in de redactieruimte spelen Angelique, Renee, Frank (je weet wel, de tweeling van onze vereniging) en ik hun spel Catan. De nacht vordert gestaag en de presentator komt een aantal keren vragen hoe het ervoor staat. Angelique neemt een voorsprong, gevolgd door Frank. Ik en Renee blijven achter. Wanneer de presentator aan mij vraagt of dit nog goed komt, zegt ik dapper: ‘Ik kom wel terug’. En zo geschiedde. Om kwart voor vijf komt er een einde aan het spel. We laten het spel even staan, voor het geval de presentator de eindstand komt bekijken en we beginnen aan een spelletje Kakkerlakkensalade. Iets voor vijf galmt op de radio: ‘Het is afgelopen, we hebben een winnaar’. Ik word gefeliciteerd en we worden bedankt voor een leuke uitzending. Na de groepsfoto verlaten we voldaan en vol energie de studio en zit ons avontuur in Hilversum erop. De energie bleek op de achterbank toch redelijk op…

nachtbrakers-groupsfoto

Stef

De foto’s zijn terug te vinden op onze fotopagina.

Je kun een mp3 met de samenvatting hier downloaden: nachtbrakers.mp3.

Eén gedachte over “Nachtbraken met Roll The Dice – verslag”

Reacties zijn gesloten.