Roll The Dice Top 10 Fantasy Flight Games-spellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 Fantasy Flight Games (FFG) spellen. Spellen van een van de bekenste grote Amerikaanse uitgevers. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van dertig Fantasy Flight Games-spellen. Deze keer zijn er maar een schamele dertien stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 Fantasy Flight Games-spellen:

1 Sid Meier’s Civilization: The Board Game Bouw een groot rijk
 2 War of the Ring Die ringgeesten zijn wel onstabiel
 3 Descent: Journeys in the Dark Doorlopen en doorvechten, elk oponthoud kan dodelijk zijn.
 4 Kingsburg Vijf jaar in twintig beurten
 5 Ad Astra Tweeënveertig punten, ik win
 6 Olympus Ik wil Appolo’s tempel en jullie kunnen dan van mij allemaal de pest krijgen 🙂
7 Rune Age Ik heb nu alle kaarten in mijn dek en het gaat nog niet goed.
 8 Twilight Imperium Heb je een dag tijd?
 9 Runewars Wargame in Terrinoth
 10 Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) Zo iets als de eerste editie, maar dan anders.

sid-civilization-boxHet aantal ingevulde formulieren en de gemiddelde aantal gespeelde spellen valt me deze keer tegen. Het blijkt dat veel mensen bijna geen Fantasy Flight Games-spellen gespeeld hebben. Dit terwijl ze zeer goede spellen maken. Dat maakt misschien maar weer eens duidelijk dat de meeste spelers van zogenaamde eurogames houden en dat ik met mijn smaak er wat buiten val.

De nummer één is Sid Meier’s Civilization: The Board Game. Ik hoop dat de stemmers zich realiseren dat het om de FFG-variant gaat en niet om het totaal ongerelateerde spel met exact dezelfde naam van Eagle Games uit 2002 (ook uitgegeven door PS-Games). Ik heb zelf beide spellen nooit gespeeld. Als je denk te weten of mensen deze twee spellen door elkaar gehaald hebben, laat dan een reactie achter. De overige spellen liggen redelijk dicht bij elkaar wat betreft het aantal behaalde punten. Behalve als je misschien de twee Descents bij elkaar op zou tellen, dan zou Descent stevig op nummer één gestaan hebben. Maar de opsplitsing van deze twee edities is wel terecht omdat ze als andere spellen aanvoelen. Dat de eerste editie zo hoog staat komt waarschijnlijk omdat deze meer gespeeld is omdat hij langer uit is. Kingsburg en Olympus zijn wat eurogame-achtig en zijn waarschijnlijk daarom in de lijst terecht gekomen. Maar de rest zijn ‘echte’ FFG spellen met Twilight Imperium als een van de langstdurende spellen. Android: Netrunner, A Game of Thrones: The Board Game en BattleLore stonden net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de dertien stemmers 11 van de 30 (dat is 37%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 25.

 

4 gedachten aan “Roll The Dice Top 10 Fantasy Flight Games-spellen”

      1. Geen idee hoeveel ik er had. Maar ik dacht dat jij wel zo’n fan zou zijn om ze bijna allemaal gespeeld te hebben

Reacties zijn gesloten.