Dommeldalse bordspelbelevenissen – De Gameforce zondagmiddag

Weet je al wat je vandaag gaat doen? Misschien heb je wel zin om een bord- of kaartspel te gaan spelen. In de regio Eindhoven zijn hiervoor vele mogelijkheden. Zo zijn er clubs en verenigingen die speelbijeenkomsten organiseren. Daarnaast zijn er ook groepen mensen die zichzelf georganiseerd hebben. Verder hebben we in Eindhoven ook de speelruimte in de spellenspeciaalzaak Gameforce, die meerdere dagen per week open is.

In deze serie worden de verschillende mogelijkheden om bordspellen te spelen in de regio Eindhoven onder de loep genomen. Deze aflevering gaat over:

De Gameforce zondagmiddag

Elke eerste zondag van de maand worden er in de middag een tal van toerooien gehouden bij Gameforce. Gameforce is een spellenspeciaalzaak in Eindhoven met daarbij een enorme speelruimte met ruimte voor ongeveer 140 mensen. De toegang is €2,50 per dag. Er worden meestal toernooien gehouden voor spellen zoals PokémonYu-Gi-Oh! en Magic. Daarnaast is er ook wat ruimte vrijgehouden voor bordspelspelers. Het aantal aanwezige bordspelspelers is meestal niet zo groot, dus het is verstandig een afspraak te maken met andere spelers. Je zou een afspraak kunnen maken door een reactie op dit bericht te geven of door een bericht te plaatsen op ons forum. Deze middag begint om 12 uur en duurt tot 18 uur. De meeste bordspelspelers komen pas rond 13 uur binnen.

Er mogen geen eigen consumpties in de ruimte genuttigd worden. Maar er is in de winkel van alles te krijgen, waaronder: verschillende koude dranken, ijsjes, chips, broodjes, koude snacks zoals mars en snickers en warme snacks zoals worstenbroodjes en tosti’s.

In de speelruimte van Gameforce staat ook de Speel-o-Theek. Dit is een spellenkast met meer dan 280 verschillende wat oudere bord- en kaartspellen. Voor de spellendag kun je zelf een spel meenemen of een spel spelen uit de Speel-o-Theek.

Kijk voor meer informatie op de website van Gameforce.

Samenvatting

Wat: De Gameforce zondagmiddag.
Wanneer: Elke eerste zondag van de maand van 12 uur tot 18 uur.
Wie: Iedereen, maar zorg dat je weet dat er meer bordspelspelers komen.
Waar: Speelruimte van Gameforce (Visserstraat 18A, 5612 BT Eindhoven – kaart).
Entree: €2,50