De slag bij Waterloo, in het echt

Waterloo1Het klinkt misschien vreemd, maar toch kan ik deze aan het rijtje “in het echt” aanvullen. Natuurlijk was ik er bijna tweehonderd jaar geleden niet bij, maar regelmatig vindt er in Waterloo een evenement plaats waar te zien is hoe de soldaten destijds ten strijde trokken. De groepen die deelnemen bestaan allemaal uit mensen die volledig zijn uitgerust met de kleding, wapens, tenten, … van die tijd. Het hele weekend zijn er verschillende activiteiten en alle deelnemers slapen in tentenkampen die ze zelf opgezet hebben, ze koken zelf op open vuren, maken ter plaatsen brood en veel meer. Waterloo3Natuurlijk is dit allemaal een vorm van LARP en toneel, maar zeker de moeite waard. Rond 18 juni zijn deze evenementen en groeperingen het grootste.

Afgelopen wekend zijn we getuigen geweest van zo’n kleiner evenement. Mijn schoonvader is een van de deelnemers aan dit soort evenementen en had dit weekend ook mijn zoon van 9 jaar mee op sleeptouw genomen. Voor de liefhebbers van het betere reënactment kan ik je onder andere de website van de Nederlandse vereniging “7e bataljon Infanterie van Linie” aanbevelen of de site van Toerisme België. Voor de spellen over Waterloo en de de bijbehorende veldslagen moet je natuurlijk op Boardgamegeek.com zijn waar verschillende spellen met dit thema te vinden zijn.
Waterloo4 Waterloo2
Waterloo5

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice