Bakske Koffie (11) bij De Spelhamels

SpelhamelslogoAfgelopen weekend ben ik terecht gekomen bij De Spelhamels in Beerse. Deze club bestaat nu één jaar en is, zoals zoveel clubs, uitgegroeid van een groepje vrienden die wegens plaatsgebrek een zaaltje zochten en zo ook anderen spelers de makkelijk de kans geven om mee te spelen.

Zelf ben ik via wat omwegen bij De Spelhamels terecht gekomen. Op Facebook volg ik SpinLi en Bengereng en beide hebben al eens vernoemd naar De Spelhamels, aangezien deze clubs best dicht bij elkaar liggen, komen de leden van deze clubs dus ook graag bij elkaar langs. Dus bij binnenkomst waren er voor mij ook enkele bekende gezichten.

Ik was wat aan de vroege kant, dus heb ik even alles mee klaar gezet om daarna aan een eerste spel te beginnen. Deze club heeft geen eigen collectie, maar de organisatoren zelf brengen een deel van de eigen spellen mee. Inmiddels waren al een aantal mensen begonnen aan een spel, deels wat ze op voorhand hadden afgesproken. Zelf zag ik Kolejka staan, bij dit spel van Poolse bodem, moet je in de wachtrij gaan staan voor winkels in de hoop dat je dan als eerst naar binnen kan en mag om je boodschappen te doen. natuurlijk wil iedereen dit, dus wordt het voorkruipen en zo. Met mij waren er al snel nog drie spelers die dit wel eens graag wilden spelen. Na de uitleg door mezelf konden we beginnen. Al snel bleker er wat mensen voor te lopen, maar even later was die voorsprong ook al weer heel snel weg. Het spel is jammer genoeg met een anti-climax geëindigd doordat er geen enkele speler als winnaar kon uitgeroepen worden.

Eén van de medespelers vertrok daarna naar huis en de andere spelers sloten aan bij een groepje dat ook klaar was. Na even kijken bij Dixit Odyssey was ook die groep klaar. We waren met acht spelers, logische keuze zou zijn, opsplitsen in twee kleinere groepen, maar toen viel ons oog op Saboteur, het spel met de kabouters en saboteurs waar je in de grotten op jacht gaat naar het goud. Met een groep van acht komt dit spel zeker tot zijn recht. Na het nodige saboteerwerk was het zo ruim voorbij middernacht en tijd om af te sluiten.

Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Ook als nieuwkomer voel je je er onmiddellijk welkom. Dus mij gaan ze er zeker nog eens terug zien!

Enkele gegevens:
Speeldata: derde vrijdag van de maand
Uur: 20h00 tot 24h00
Waar: Beerse, bij Turnhout
Meer informatie: spelhamels.blogspot.be

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

2 gedachten aan “Bakske Koffie (11) bij De Spelhamels”

  1. Klinkt inderdaad wel gezellig.
    Laat maar weten als je weer eens gaat, lijkt me wel leuk om een keertje die kant op te gaan.

Reacties zijn gesloten.