Roll The Dice Top 10 spellen uit 2003

Roll The Dice presenteert de Top 10 spellen uit 2003. Deze keer kijken we tien jaar terug naar de spellen uit het jaar 2003. Welke van deze ‘oude’ spellen zouden we klasiekers kunnen noemen? Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van zevenendertig spellen uit 2003. Deze keer zijn er zesentwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 spellen uit 2003:

1 Alhambra Tegels plaatsen
 2 Yellowstone Park Wilde dieren
 3 Carcassonne – Kooplieden en Bouwmeesters En ik mag nog een keer
 4 Attika Nu heb je hem laten winnen!
 5 Leeuwenhart Nu heb je hem laten winnen!
 6 Carcassonne De Burcht Carcasonne met vierkantjes
7 Amun-Re Piramides bouwen
 8 Age of Mythology: het bordspel Het beste met drie spelers
 9 De Bruggen van ShangriLa Een brug te ver
 10 Dungeons & Dragons Fantasy in een spannend bordspel Jozan, Regdar, Lidda en Mialee.

alhambra-boxIk vind het lastig om commentaar te geven op de eerste twee uit deze lijst. Alhambra heb ik nog nooit gespeeld en Yellowstone Park maar één keer. Ik heb het gevoel dat de laatste een Roll The Dice favoriet is. De Carcasonnevarianten staan ook in de lijst. De eerste is volgens mij één van de populairdere uitbreidingen. De tweede (De Burcht) is een tweepersoons variant ontworpen door Reiner Knizia (en stond op nummer 10 van de Top 10 Reiner Knizia-spellen). De top 3 staat stevig bovenaan. De rest van de lijst een stukje daaronder. Maar er is weinig afstand tussen deze spellen. De lijst wordt afgesloten door het Dungeons & Dragons bordspel. Dit was een eenvoudige dungeoncrawler voor de wat jongere spelers. Maar dat maakte het niet minder leuk voor de wat oudere spelers. Deze heb ik heel goedkoop gloednieuw bij Bart-Smit gekocht in die tijd. Eketorp, Pinguïn en Spank the Monkey staan net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de stemmers 15 van de 37 (dat is ongeveer 41%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 26.

2 gedachten aan “Roll The Dice Top 10 spellen uit 2003”

  1. Jaartallen blijven lastig, er staat 3 keer 2013 ipv 2003.
    Verder is het wel een uitslag waar ik me wel in kan vinden, ookal zou ik alhambra wat minder hoog gezet hebben.

    1. Dank je wel voor je reactie. Ik heb het bericht iets te gehaast geschreven. En dan kijk je er heel snel overheen.

Reacties zijn gesloten.