Pieters Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

king-of-tokyo-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Pieter.

Vorig jaar heb ik mijn doel van gemiddeld één spel per dag net niet gehaald. Toen mij gevraagd werd om mijn top 10 voor 2013 te maken, ben ik weer aan het tellen gegaan en kwam ik tot het besluit dat dat zelfde doel dit jaar ruim overschreden wordt. Op het moment van dit bericht, half december, kom ik op 385 gespeelde spellen. Daarbij tel ik gespeelde uitbreidingen niet als een los spel.

Even gekeken naar speelmomenten, in maanden uitgedrukt. Daar zie ik dat ik duidelijk meer speel in de koudere maanden dan in de zomer. Oktober en november zijn traditioneel wat hoger door de spellenbeurzen. Een opvallende uitschieter is februari met eenenveertig gespeelde spellen. Dat is evenveel als juli en augustus samen.

De meeste spellen speel ik maar één keer, 120 om precies te zijn. Dan is er een grote groep van spellen die ik twee of drie keer heb gespeeld. De top 10 spellen (11 eigenlijk) heb ik allemaal vijf of meer keer gespeeld in 2013. Hieronder is dan mijn persoonlijke top 10:

 1. King of Tokyo 16x
 2. Love Letter 12x
 3. Fluxx 7x
 4. Coup 6x
  Hive 6x
 5. Alarm! 5x
  Glasstraat 5x
  Kingdom Builder 5x
  Bruxelles 1893 5x
  Ugo 5x
  Het Dorp (al dan niet met de Herberg) 5x

Waarschijnlijk is deze lijst nog niet compleet, aangezien we nog een week te gaan hebben dit jaar en met de kerstdagen leg ik graag een spel op tafel. Begin januari zal ik dan hieronder ook mijn definitieve cijfers doorgeven voor 2013.

Via deze weg wil ik iedereen ook nog een mooi jaar toewensen met een hoop speelplezier.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “Pieters Top 10 meest gespeelde spellen van 2013”

Reacties zijn gesloten.