Stefs Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

king-of-tokyo-number-oneAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Stef.

Hier dan mijn top 10 voor 2013, de lijst:

 1. King of Tokyo 46x – inclusief Power Up en Halloween
 2. The Resistance 25x
 3. Spot it! 21x
 4. Mascarade 19x
 5. Love Letter 18x
 6. Chipleader 16x
 7. Alarm! 14x
 8. UGO! 9x
  Wooolf!! 9x
  Würfel Bohnanza 9x
 9. Bloqs 8x
 10. Family Business 7x

Het jaar duurt nog heel eventjes, dus ik zal op een hoger aantal eindigen, maar… tot nu toe heb ik 450 spelletjes gespeeld dit jaar. Met nog twee maandagavonden en een speelzondag te gaan, verwacht ik rond de 470 uit te komen. Dat zal ik jullie later laten weten. Wederom is King of Tokyo mijn meest gespeelde spel geweest. Ik merk dat de snelle spellen opnieuw de voorkeur hebben gehad. Van de spellen die wat langer duren is Glassroad de nummer één met zes gespeelde spellen. Dit was voor mij ook wel het leukste spel dat ik in Essen (Spiel) gevonden heb. Ook Alarm! en Ugo zijn veel gespeelde spellen die ik op Spiel ben tegen gekomen. Spot it (Dobble) en Bloqs zijn voornamelijk op mijn werk gespeeld met de leerlingen. Tenslotte staan er in mijn Top 10 van dit jaar een aantal spellen die vorig jaar ook in mijn Top 10 meest gespeelde spellen stonden.

Eén gedachte over “Stefs Top 10 meest gespeelde spellen van 2013”

 1. Nou, 2013 zit er op. Ik ben op 478 spellen uitgekomen. Niet slecht. Glassroad heeft de top 10 toch niet gehaald, hoewel de teller op 8x staat. Wel heeft Mascarade de 3e plaats van Spot it (dobble) overgenomen. 2014 is inmiddels goed begonnen. De teller staat op 14.

Reacties zijn gesloten.