Léans Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

coup-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Léan.

Mijn top 10 van 2013:

  1. Coup 17x – Deze stond al een tijd op m’n wensenlijst, maar pas op Spiel in Essen kon ik hem te pakken krijgen. Meteen al de topper van 2013.
  2. Battlestations: Pax Galacticum 7x – Ook dit jaar weer veel Battlestations gespeeld met een vaste club. Op 30 december hebben we de Pax Galacticum campagne, waarbij ik ‘referee’ (soort van DM) ben geweest, afgerond. Volgend jaar is een nieuwe campagne aan de beurt, met een nieuwe referee.
  3. Mice and Mystics 7x – Leuk spel dat qua thema kinderlijk aandoet. Toch is-ie lastiger dan hij lijkt. Veel lol aan beleefd en intussen ligt hier de uitbreiding ‘Heart of Glorm’ al klaar.
  4. Super Fantasy: Ugly Snouts Assault 7x – Voor mij persoonlijk de verrassing van Essen 2013. Door de soms wat onooglijke spelcomponenten, een vreselijke naam, en bijzonder slechte reclame op Essen bijna aan voorbij gelopen. Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan. Het spelmechanisme is bijzonder soepel en eenvoudig en alles grijpt lekker in elkaar. Samen met Coup voor mij de topper van 2013.
  5. Escape: The Curse of the Temple 5x – Geinig en snel, al raakte ik er wel snel op uitgekeken. Ik geef dan toch de voorkeur aan Space Alert, uit dit genre.
  6. Love Letter 5x – Topper van 2012. In 2013 al een stuk minder gespeeld. Zeker nog steeds leuk, maar andere spellen wilden ook aandacht.
  7. The Resistance: Avalon 5x – Fantasy variant van The Resistance. Met plezier een aantal malen gespeeld.
  8. Dixit Odyssey 4x – Geliefd in de vriendenkring. Intussen ook wat uitbreidingen erbij gekocht voor de nodige afwisseling.
  9. Valse Motten 4x – Wie wil er nu niet af en toe eens vals spelen?
  10. Piranha Pedro 4x – Een van de favorieten van de kinderen van vrienden van ons. Al enkele jaren oud, maar komt nog steeds af en toe op tafel.

Totaal gespeeld: 151. Ik ben duidelijk geen veelspeler; vooral in de zomermaanden zakt het bij mij erg in. Ik doe dan liever andere dingen (geocachen, fietsen en in het algemeen gewoon buiten zijn). Toch nog een redelijke hoeveelheid lijkt me, met gemiddeld zo’n drie spellen per week.