Dennis’ Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

friday-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Dennis.

Ik heb in totaal 258 spellen gespeeld dit jaar, verdeeld over 118 verschillende spellen. Hier mijn top tien (of elf eigenlijk):

 1. Friday 16x
 2. Black Stories 2 10x
 3. Skip-Bo 8x
 4. Qwixx 8x
 5. Hanabi 8x
 6. Schotten-Totten 7x
 7. Agricola 7x
 8. Take 5! 6x
 9. King of Tokyo 5x
 10. Love Letter 5x
 11. Tzolk’in: The Mayan Calendar 5x

Vrijdag staat bovenaan. Dat heb ik elke ochtend op vakantie wel een of twee keer gespeeld. Black Stories gaat ook altijd mee op vakantie voor in de auto. Daarnaast een lichte voorkeur voor snelle spellen, die ook met mijn zoontje speel als Schotten Totten, Skip-Bo en Qwixx.

Wat ik nog wel leuk vind om te vermelden is dat ik bij het doorlopen van de lijst met spellen die ik gespeeld heb dit jaar, bij een flink aantal spellen me niet kon heugen dat ik ze gespeeld had. Dat zegt wel iets over de impact die een dergelijk spel gemaakt heeft.

Volgend jaar ga ik proberen om wat meer te spelen en wat vaker hetzelfde spel, zodat ik eens met wat meer diepgang kan spelen.