Roll The Dice Top 10 Treinspellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 Treinspellen. Van Ticket to Ride, een treinspel dat iedereen gespeeld heeft, via 18xx, tot Age of Steam voor de echte treinspelfanaten. Wat zijn de beste treinspellen? Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond en spellenzondag hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van dertig treinspellen. Deze keer zijn er achtentwintig stemformulieren ingevuld. Er waren ook drie formulieren fout ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 Treinspellen:

1 Ticket to Ride: Europe Tunnels
 2 Ticket to Ride Stations verbinden
 3 Trans America Wie helpt wie?
 4 Trains Japan
 5 Metro Tegels leggen
 6 Trans Europa Waar ligt die stad?
7 Age of Steam Je moet niet jezelf elimineren
 8 Snowdonia Graaf je spoor naar boven
 9 Union Pacific Aandelen
 10 Ticket to Ride: Nordic Countries Keihard tunnels en veerboten

ticket-to-ride-europeTicket to Ride domineert deze Top 10. Maar dat is niet onverwacht. Op de zondag werd de voorronde voor het WK Ticket To Ride gespeeld en de deelnemers mochten ook meestemmen. Helemaal eenzaam bovenaan staat Ticket to Ride: Europe met een stukje daar onder de standaard Ticket to Ride. De rest van de lijst zit redelijk dicht bij elkaar wat betreft het aantal stemmen. Ik vind het mooi om te zien dat Trans America hoger staat dan Trans Europa. Als je wilt weten waarom, lees dan mijn review. Ticket to Ride: USA 1910, Steam, Chicago Express en Russian Railroads stonden net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de stemmers 11 van de 30 genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 21. Het viel op dat mensen of heel veel of juist heel weinig treinspellen gespeeld hadden.