Zuiderspel – de spellenlijst 1/3

Logo_themapleinBinnenkort is het alweer de zesde editie van Zuiderspel. Inmiddels mogen we het zeker een traditie noemen dat Roll The Dice het Themaplein verzorgt. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Kloosters en Kastelen”. Binnen de spellenwereld zijn er dan genoeg mogelijkheden om hier wat mee te doen en de keuze aan spellen binnen dit thema zijn ontelbaar. We hebben zelf een selectie van eenentwintig spellen gemaakt die volgens ons perfect passen. De komende weken zullen we deze spellen even kort toelichten zodat je alvast weet wat je te wachten staat op het themaplein. Vandaag de eerste zeven spellen.

CarcassonneCaylusBij de klassieker Carcassonne draait het erom dat je jouw kloosters, kastelen en boeren zo slim mogelijk plaatst om optimale punten te scoren.

In Caylus bouw je als spelers samen aan het nieuwe kasteel voor Koning Filip de Schone, zet je arbeiders aan het werk om zoveel mogelijk prestige punten te scoren.

Catan - Steden & RiddersAsaraGeen tijd om mee te spelen aan het NVK De Kolonisten van Catan, in deze uitbreiding, De Kolonisten van Catan: Steden & Ridders speel je het klassieke spel De Kolonisten van Catan maar naast het aanleggen van wegen probeer je ook je steden verder te ontwikkelen.

In Asara werk je als speler aan het bouwen van de meest prestigieuze gebouwen met zo groot mogelijke torens, ter versiering van je prachtige koninkrijk. De bouwer van de mooiste en hoogste torens wint hier het spel.

dominion-intrige-nederlandsShadows over Camelot (doos)Bij Dominion: Intrigue ben je een krachtige Monarch die probeert zoveel mogelijk roem en glorie te verkrijgen door het vergaren van landerijen. Hiervoor dien je eerst kaarten te verzamelen die je helpen in je zoektocht naar de meeste overwinningspunten.

Shadow over Camelot speelt zich ten tijden van de Ridders van de Ronde Tafel, je bent een van hen om Camelot veilig te houden van het naderend kwaad, maar een speler kan jullie mogelijk verraden.

kingdom-builder-boxIn Kingdom Builder werk je als speler aan het uitbreiden van je koninkrijk door iedere beurt meer en meer regio’s te vergaren. Die regio’s kunnen jou vervolgens weer extra acties en mogelijkheden bieden.

Volgende keer komen de volgende zeven spellen aan beurt. Tot 23 maart op Zuiderspel.