Uitleg Math Trade Deel 3 / 5

MathtradeRoll The Dice organiseert op Zuiderspel 2014 een No-Ship Math Trade, waar jij aan mee kan doen! Deze serie artikelen leggen uit wat een Math Trade is, waarom je er aan mee zou willen doen en hoe het werkt. Onderaan staan verwijzingen naar eerdere delen.
Deze keer “Hoe bied je spellen aan om te ruilen?”

Nadat je in de fysieke wereld hebt bepaald welke spellen je wel zou willen ruilen wordt het tijd om deze ook echt aan te bieden in de Math Trade. Hiervoor ga je naar de Geeklist die bij de Math Trade hoort (klik voor de Zuiderspel No-Ship Math Trade).
– Kies hier de optie ‘Add Game’ gevolgd door ‘Board Game’.
– Bij het ‘Board Game’ tekstvak zoek je het spel op dat je wil toevoegen
– Nadat je dat gevonden hebt, toont BGG automatisch het bijbehorende plaatje. Als dit niet klopt, klik dan op het vergrootglas om een ander plaatje te selecteren.
– Tot slot vul je de ‘Comments’ met de versie / taal van je spel, de taal(on)afhankelijkheid en de staat.
– En je klikt onderaan op ‘Save’

Deze stappen doorloop je voor alle spellen die je wil toevoegen. Als er iets fout gaat dan kan je altijd het toegevoegde spel wijzigen. Spellen die je toevoegt mag je nooit verwijderen. Als je een fout maakt, verander dan de beschrijving zodat duidelijk is dat dit item niet meedoet in de Math Trade. En als je spel uiteindelijk niet wil ruilen dan lever je een leeg wensenlijstje voor dat spel in.

Als je één of meerdere Sweeteners wil toevoegen aan je aanbod dan doe je dat in de ‘Comments’. Het duidelijkst is om na de beschrijving van je aanbod het woord ‘Sweetener:’ neer te zetten gevolgd door een link naar het spel (eventueel met een plaatje). Die voeg je toe via ‘Insert Geek Link’, kies voor ‘Board Game’ en zoek het desbetreffende spel op. Vergeet niet om ook van Sweeteners de versie, taal en staat te vermelden.

Naast het toevoegen van bordspellen kan je ook computerspellen of rpg spellen toevoegen. Dan kies je na ‘Add Game’ voor ‘Video Game’ of ‘RPG Item’.
Wanneer je iets wil toevoegen dat in geen van de bovenstaande categorieën valt dan kies je voor Board Game. Als spel kies je nummer 23953 met de titel ‘Outside the Scope of BGG’. Of als het wel een bordspel gerelateerd is dan kan je nummer 5985 ‘Miscellaneous Game Accessory’ gebruiken. In de comments start je dan je item met een altname tag. Dit is een optie die er voor zorgt dat je aanbod in de OLWLG (die we in het volgende artikel gaan gebruiken) herkenbaar blijft. De tag ziet er als volgt uit: +altname+ Alternatieve Titel -altname-.

Voor Gamebundles of Pick X out of Y items gebruik je dezelfde constructie. Dus je voegt een Board Game toe en kiest als spel ‘Outside the Scope of BGG’. In de Comments start je met de altname tag gevolgd door een lijst van spellen die gelden voor het item dat je aanbiedt.

Het belangrijkste bij het aanbieden van spellen is dat je duidelijk bent. Zorg dat er geen twijfel kan bestaan over wat je aanbiedt. Het Comments veld is groot genoeg om alle details in te zetten die je kwijt wil.

Als je nu naar de Zuiderspel No-Ship Math Trade gaat kijken, zul je zien dat er al een aantal spellen aangeboden wordt. Het is beter om je spellen zo vroeg mogelijk toe te voegen aan de lijst. Hierdoor zien anderen misschien spellen die ze wel zouden willen hebben en gaan ze ook deelnemen. Het nadeel is dat je misschien nog niets ziet waarvoor je zou willen ruilen. Daarmee loop je het risico dat je nu het werk moet doen om spellen toe te voegen terwijl je straks helemaal niks wil ruilen.

Nadat je spellen hebt toevoegd, is het wachten totdat de deadline verstreken is zodat je je wensenlijst kan gaan samenstellen. En daar gaan we het de volgende keer over hebben.

Links
Zuiderspel No-Ship Math Trade: http://boardgamegeek.com/geeklist/170732/zuiderspel-no-ship-math-trade
BGG: http://www.Geekdo.com
OLWLG: http://bgg.activityclub.org/olwlg/
Math Trades Help (Eng): http://boardgamegeek.com/wiki/page/Math_Trades
De wiskunde achter Math Trades (Eng): http://boardgamegeek.com/wiki/page/TradeMaximizer#toc9

Uitleg Math Trade Deel 1: http://www.rollthedice.nl/2014/03/03/uitleg-math-trade-deel-1-5/
Uitleg Math Trade Deel 2: http://www.rollthedice.nl/2014/03/06/uitleg-math-trade-deel-2-5/
Uitleg Math Trade Deel 4: http://www.rollthedice.nl/2014/03/10/uitleg-math-trade-deel-4-5/
Uitleg Math Trade Deel 5: http://www.rollthedice.nl/2014/03/10/uitleg-math-trade-deel-5-5/