Zuiderspel – de spellenlijst 2/3

Logo_themapleinBinnenkort is het alweer de zesde editie van Zuiderspel. Inmiddels mogen we het zeker een traditie noemen dat Roll The Dice het Themaplein verzorgt. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Kloosters en Kastelen”. Binnen de spellenwereld zijn er dan genoeg mogelijkheden om hier wat mee te doen en de keuze aan spellen binnen dit thema zijn ontelbaar. We hebben zelf een selectie van eenentwintig spellen gemaakt die volgens ons perfect passen. De komende weken zullen we deze spellen even kort toelichten zodat je alvast weet wat je te wachten staat op het themaplein. Vandaag de tweede reeks van zeven spellen.

LancasterLeeuwenhartIn Lancaster probeer je als leden van adel je loyaliteit aan je koning en vaderland te tonen. Dit doe je door het slim inzetten van je ridders in de county’s van Engeland, je eigen kasteel en de conflicten met Frankrijk. Wie is de machtigste vertrouweling van de koning?

Bij Leeuwenhart probeer je als edelman je macht en invloed te versterken, baken je grenzen af en verdeel het land. Wie bemachtigt het waardevolste gebied wanneer de koning terugkeert in het land?

The Castles of BurgundyCourtierIn The Castles of Burgundy zijn de spelers edelman en -vrouw die hun kleine domein proberen uit te breiden tot krachtige kastelen en grote steden. Tegelijkertijd probeer je handel te drijven langs de rivier en grondstoffen te verzamelen uit je zilvermijnen.

Courtier speelt zich af in het koninkrijk Tempest. Probeer jouw invloed uit te oefenen op het koningshuis in Tempest. Zo probeer je jouw geheime agenda doorgevoerd te krijgen door de vele machthebbers in en rondom de Koninklijke familie.

Terra Mystica7 Wonders BoxTerra Mystica, het expert spel van het jaar 2013, draait om het opbouwen van jouw gebied en het versterken van je religie. Bouw tempels, verzamel priesters en versterk je houvast op de cults vuur, water, aarde en lucht.

Bij 7 Wonders bouw je als speler aan grootse wereldwonderen om jouw land en rijkdom te uiten. Handel met naburige spelers of bouw je eigen productie velden, specialiseer in nieuwe technieken, of bouw kunstwerken. Er worden veel verschillende punten verdeeld in dit spel, probeer een slimme keuze te maken.

alhambra-boxIn Alhambra werk je als bouwmeester om het mooiste paleis te bouwen voor de koning. Dit doe je door de torens, tuinen, kamers, paviljoenen, arcades en harems aan te kopen, maar zorg eerst dat je de juiste valuta hebt en gepast kan betalen.

Volgende keer komen de laatste zeven spellen aan beurt. Tot 23 maart op Zuiderspel.
Klik hier om de eerste reeks spellen terug te zien.