Uitleg Math Trade Deel 5 / 5

MathtradeRoll The Dice organiseert op Zuiderspel 2014 een No-Ship Math Trade, waar jij aan mee kan doen! Deze serie artikelen leggen uit wat een Math Trade is, waarom je er aan mee zou willen doen en hoe het werkt. Onderaan staan verwijzingen naar eerdere delen.
Deze keer “Wat gebeurt er nadat de deadline voor wensenlijsten invullen verstreken is?”

In de OLWLG is er nog een pagina die interessant is. Als je op het icoontje links naast de drie klikt dan krijg je de statistieken van de Math Trade. Hier kan je zien wie er allemaal al een wensenlijst heeft ingeleverd (en je kan meteen controleren of het systeem de jouwe heeft ontvangen).

Zodra de deadline voor de wensenlijsten verstreken is, gaat de organisator aan de slag. Hij voert de wensenlijsten aan de Trade Maximizer. Dit programma berekent wie welke spellen moet ruilen zodanig dat er de meeste ruilacties plaatsvinden. Het gaat te ver om hier uit te leggen hoe het programma werkt. Maar het maakt gebruik van grafentheorie en onderaan dit berichtje vind je een link met meer informatie.

De organisator zal de resultaten aan de tekst van de geeklist van de Math Trade toevoegen. Daarna is het gebruikelijk dat er een bepaalde termijn gesteld wordt waarbinnen iedereen de resultaten kan controleren. Voor de Zuiderspel Math Trade is dit één dag. Je kan dan zien welke spellen je weg gaat geven en welke spellen je daarvoor terugkrijgt. Als je hier iets ziet dat niet klopt stuur dan een geekmail naar de organisator. Fouten zouden bijvoorbeeld kunnen zijn dat je een spel meerdere malen krijgt terwijl je duplicate protection aan had staan of dat je een spel meer keer moet weggeven dan dat je hebt. De organisator zal kijken hoe de fout het beste opgelost kan worden. Als de resultaten opnieuw berekend moeten worden dan zal daarna opnieuw een controletermijn ingaan. Er van uitgaande dat er geen fouten naar voren komen, zal de organisator in de geeklist melden dat mensen daadwerkelijk kunnen gaan ruilen.

Daarna is het aan iedereen zelf om contact op te nemen met de personen waarmee die moet ruilen. Je moet namelijk afspreken waar en hoe laat je elkaar ontmoet voor de overdracht. Of als het een Shipping Math Trade is dan moet je adressen uitwisselen. En als dat allemaal gelukt is dan moet je nog tijd vinden om je nieuwe spellen te spelen ;).

Mocht je de smaak te pakken hebben en mee willen doen aan meer Math Trades, kijk dan ook eens naar de Benelux Math Trade: http://boardgamegeek.com/geeklist/170856/march-2014-benelux-math-trade
Of naar de (gigantische) Essen Math Trade die in september / oktober georganiseerd wordt.

Links
Zuiderspel No-Ship Math Trade: http://boardgamegeek.com/geeklist/170732/zuiderspel-no-ship-math-trade
March 2014 – Benelux Math Trade: http://boardgamegeek.com/geeklist/170856/march-2014-benelux-math-trade
BGG: http://www.Geekdo.com
OLWLG: http://bgg.activityclub.org/olwlg/
Math Trades Help (Eng): http://boardgamegeek.com/wiki/page/Math_Trades
De wiskunde achter Math Trades (Eng): http://boardgamegeek.com/wiki/page/TradeMaximizer#toc9
Uitleg Math Trade Deel 1: http://www.rollthedice.nl/2014/03/03/uitleg-math-trade-deel-1-5/
Uitleg Math Trade Deel 2: http://www.rollthedice.nl/2014/03/06/uitleg-math-trade-deel-2-5/
Uitleg Math Trade Deel 3: http://www.rollthedice.nl/2014/03/08/uitleg-math-trade-deel-3-5/
Uitleg Math Trade Deel 4: http://www.rollthedice.nl/2014/03/10/uitleg-math-trade-deel-4-5/

2 gedachten aan “Uitleg Math Trade Deel 5 / 5”

 1. Zo, dat waren 5 artikeltjes. Ik ben benieuwd wie het einde heeft gehaald en wat iedereen er van vond.
  Daarnaast zou ik meer artikelen kunnen maken over andere facetten van BGG. Is hier interesse voor?

  1. Ik vond het een erg duidelijk en interessant verhaal. Enigste verbeterpunt wat ik kan geven is dat je niet helemaal synchroon liep met de Zuiderspel Math Trade, we konden de lijst al invullen voordat was uitgelegd hoe.

   Zou verder nu even terug gaan en onder elk artikel ook de link naar de volgende artikelen in de reeks toevoegen zodat dit makkelijker stap voor stap leesbaar is.

   Volgens mij heeft BGG nog meer geheimen verstopt in zijn ietswat cryptische interface, meer tips voor deze site lijken mij persoonlijk dan ook zeker interessant.

Reacties zijn gesloten.