Zuiderspel – de spellenlijst 3/3

Logo_themapleinBinnenkort is het alweer de zesde editie van Zuiderspel. Inmiddels mogen we het zeker een traditie noemen dat Roll The Dice het Themaplein verzorgt. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Kloosters en Kastelen”. Binnen de spellenwereld zijn er dan genoeg mogelijkheden om hier wat mee te doen en de keuze aan spellen binnen dit thema zijn ontelbaar. We hebben zelf een selectie van eenentwintig spellen gemaakt die volgens ons perfect passen. De komende weken zullen we deze spellen even kort toelichten zodat je alvast weet wat je te wachten staat op het themaplein. Vandaag de laatste reeks van zeven spellen.

fortuna_boxKoningsburchtBij Fortuna werk je als speler aan je eigen toekomst door jezelf omhoog te werken in de Romeinse hiërarchie. Ga je op het land werken om grondstoffen te verzamelen, of commandeer je een leger van Centurions, of volg je de wil van de meedogenloze Romeinse Goden. Kies je pad tot geluk en rijkdom.

De Koningsburcht is in opbouw, probeer als bouwmeester slim je kaarten te kiezen om grondstoffen, geld en gebouwen te vergaren. Maar hierbij moet je goed inspelen op welke kaarten je tegenstanders spelen.

Love lettermachiavelli-boxfrontLove Letter is een verrassend vlot spel met slechts 16 kaarten. Probeer steeds de juiste kaart te kiezen om jezelf omhoog te werken tot de lieftallige prinses, en tegelijkertijd de andere gegadigden voor haar hand weg te houden.

In Machiavelli kies je iedere ronde een geheime rol om zo slim je mogelijkheden in het spel uit te breiden. Word jij koning en leidt jij het spel, of wordt je bouwmeester om je stad verder uit te breiden. Of toch de moordenaar om de tegenstand uit te schakelen. Probeer een slimme tactiek te bedenken, maar zorg dat je medespelers niet raden welke rol je kiest.

Troyesvaldora-boxBij Troyes werk je als speler met de adel die werkt aan de rechtspraak en verdediging van je land, de geestelijken die kennis en cultuur verspreiden en de boeren en handwerkers die het harde werk verrichten en de kathedraal van Troyes. Houdt iedereen aan het werk om zoveel mogelijk overwinningspunten te scoren gedurende het spel.

Probeer als speler goud, zilver en edelstenen te delven in het rijk van Valdora. Hiervoor moet je uitrusting regelen voor je werkers en kan je werkplaatsen openen om je te specialiseren. Wie vergaart het grootste fortuin in Valdora?

Clash of CulturesIn Clash of Cultures kan je jezelf 4 uur lang verdiepen in het uitbreiden van je eerste nederzetting tot een machtig imperium. Spelers verkennen hun omgeving, doen onderzoek naar nieuwe technieken en overwinnen hen die in de weg staan. Welke speler heeft zijn beschaving het verst gebracht aan het eind?

Dit waren de laatste spellen. Tot 23 maart op Zuiderspel.
Klik hier om de eerste reeks spellen terug te zien. 
Klik hier om de tweede reeks spellen terug te zien.