Bordspellenvakantie in Griekenland

Compounded
Compounded
Eind augustus zijn wij (Thijs en Simon) op vakantie geweest met Board Game Travel naar Alea appartementen in Griekenland. Alea wordt gerund door 2 broers die aan de gasten hun collectie van 400+ spellen beschikbaar stellen net als de ruimte en tafels om de hele dag door te spelen.

Na een erg vroege vlucht landen we zondagochtend in Athene op de warmste dag van het jaar (40°C). Nadat we overdag de toerist hebben uitgehangen zijn we s’avonds naar een van de vele bordspelcafe’s in Athene gegaan waar we met een grote groep samen hebben zitten spelen.

Alea Appartementen
Alea Appartementen
De volgende ochtend vertrokken we met 27 man van 12 nationaliteiten van Nieuw Zeeland tot Canada tezamen op een 3 uur durende boottocht naar Paros, een eiland ter grootte van Texel in het midden van de Egeïsche Zee tussen Griekenland en Turkije. Ook op de boot zijn we druk bezig geweest met het spelen van bordspellen zoals een potje Blood Bound en een prototype van Ghost Love Candy.

Na aankomst op Paros begon het gamen pas echt met de uit 400+ spellen bestaande collectie in Alea appartementen. Het hotel was deze week helemaal afgehuurd voor Board Game Travel zodat we van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat spellen hebben kunnen spelen. Natuurlijk kan Cyclades als openingsspel niet ontbreken, maar we hebben ook met 27 man real life weerwolven gespeeld over de 6 dagen verspreid. Ook hebben we samen met designer Emil Larsen een prototype gespeeld van zijn opkomende 4X spel Burning Suns.

Marmermijn
Marmermijn
Naast bordspellen werden er ook verschillende uitjes georganiseerd zoals een boottocht naar het strand, een rondleiding door de oudste kerk van Europa en een trip naar een van de marmermijnen. Omdat het water zo helder is kun je ook heel lekker zwemmen, scubaduiken en snorkelen op het eiland.
Daarnaast was er door de broers een puzzeltocht georganiseerd met hints die een spel beschrijven die verwijst naar de volgende hint in de volgende doos, waarbij ze 5 spellen als prijs beschikbaar hebben gesteld. Tot slot was er een Neurochima Hex toernooi georganiseerd met eveneens enkele mooie spellen als prijs vanuit Portal games.

Burning Suns met designer (rechts)
Burning Suns met designer (rechts)
Na een te kort lijkende 6 dagen moesten we alweer met de boot terug en na nog een boottocht vol spelletjes was het weer tijd om afscheid te nemen.

Hartelijk dank voor de erg vriendelijke zorgen van Irakles & Annina van Board Game Travel, Dmitris, Simos en hun moeder van Alea appartementen en hun vader voor de rondleiding door de marmermijn en kerk.

We hebben genoten.

Thijs en Simon

Dominant Species
Dominant Species

Aankomst Paros
Aankomst Paros

1