Kakel Spektakel

Spelgegevens

KakelSpektakel box

Naam spel Kakel Spektakel
Uitgever Goliath
Jaar van uitgave 2014
aantal spelers 3+ leeftijd 8+ tijdsduur 20 minuten
prijs 20 soort spel Party spel
gewonnen prijzen Genomineerd speelgoed van het jaar 2014

Inleiding

Proberen om woorden te raden die zijn uitgebeeld met de hulp van een plastic kip.

De eerste indruk

De uitleg aan de achterkant van de doos, bevat al bijna alle spelregels. Er zit vooral veen ruimte in de doos. Het spel bestaat uit een set kaarten, zandloper, dobbelsteen en de plastic kip natuurlijk.

De voorbereiding

Kakel-Spektakel inhoudAlles wordt in het midden van de tafel gelegd. Als met drie spelers bent, speel je individueel. Speel je met meer, dan worden er twee teams gevormd. De kip haar kop moet je er nog wel even op draaien.

Spelverloop

Als je individueel speelt, is één speler de uitbeelder en probeert de rest te raden. Speel je in teams, dan is er binnen elk team een speler die uitbeeld, de anderen proberen te raden. Mocht het mislukken, dan krijgt het andere team één kans om te raden. De kaart telt dan als punt. Bij tien punten heb je gewonnen.
Logo VSVHJ_2013_FC_ATijdens het uitbeelden, ben je verplicht de plastic kip als attribuut te gebruiken. De dobbelsteen dient om aan te geven welk van de zes woorden op de kaart je moet gaan uitbeelden. Als je moet uitbeelden heb je tien seconden de tijd.

Tips en opmerkingen

Het is een echte party game, speel het ook zo en vat het allemaal niet te serieus op. Het is de bedoeling dat je vooral veel plezier hebt.

Oordeel recensent

De kip, en ook de rest van het materiaal, is stevig gemaakt. Het ziet er ook allemaal kwalitatief goed uit. Het is alleen jammer dat je de kip elke keer moet onthoofden opdat ze in de doos zou passen.
Party spellen blijven toch een apart soort spel. Duidelijk geval: je houdt er van, of niet. Deze is wel erg leuk. Door de hoeveelheid kaarten en de twaalfmogelijkheden per kaartje, zal je dus niet vaak hetzelfde woord zien terug komen. Wat het spel erg herspeelbaar maakt.

Dit spel werd ons geschonken door Goliath
Dit spel werd ons geschonken door Goliath

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice