Spellenspektakel Splendor toernooi

SplendorIn Splendor kruip je in de huid van een rijke handelaar tijdens de Renaissance. Je gebruikt je rijkdom om mijnen en transportmiddelen te verwerven en kunstenaars te rekruteren om van edelstenen prachtige juwelen te maken.
Tijdens het spel verzamelen de spelers edelsteenfiches en gouden jokers. Met deze fiches kunnen ze ontwikkelingskaarten kopen. Deze kaarten leveren prestigepunten en bonussen op. Met de bonussen kunnen spelers verder in het spel ontwikkelingskaarten tegen een lagere kostprijs kopen. Wanneer een speler voldoende bonussen heeft, krijgt hij onmiddellijk het bezoek van een edele (en ontvangt zo extra prestigepunten). Van zodra een speler 15 punten heeft, wordt de ronde nog afgewerkt totdat elke speler evenveel beurten heeft gehad. De speler die daarna de meeste prestigepunten heeft, wordt tot winnaar uitgeroepen.

Lijkt jou het wat om een rijke handelaar te zijn tijdens de Renaissance. Kom dan op zaterdag 8 en zondag 9 november naar het SpellenSpektakel  waar Roll The Dice in samenwerking met Tactic Selecta het Splendor toernooi organiseert. Beide dagen kan je mee doen aan het toernooi om te bewijzen dat jij als rijke handelaar je rijkdommen het beste weet te benutten.

Je hoeft geen inschrijfgeld te betalen en het is niet nodig je vooraf aan te melden. Meld je gewoon op één van de dagen tussen 10:00 en 15.00 uur bij de toernooiorganisatie en strijd mee om in 4 rondes al je tegenstanders te verslaan en als Splendor kampioen van de dag gekroond te worden.

 

Voor meer informatie en de toernooiregels kan je kijken op de Splendor toernooipagina.