Beasty Bar

Spelgegevens

Beasty Bar

Naam spel Beasty Bar
Spelbedenker Stefan Kloss
Vormgeving Alexander Jung
Uitgever Zoch Verlag
Jaar van uitgave 2014
aantal spelers 2-4 leeftijd 8+ tijdsduur 30 minuten
prijs 12 soort spel Kaartspel

Inleiding

Je moet proberen om zoveel mogelijk van je eigen dieren in de bar binnen te krijgen. Natuurlijk probeer je dan ook om de andere spelers volledig buiten te sluiten.

De buitenwipper
De buitenwipper

De eerste indruk

Het spel bestaat uit een set kaart, deze zijn groot, stevig en de pictogrammen zijn duidelijk. Voor kinderen zijn de kaarten misschien iets te groot.

De voorbereiding

Elke speler krijgt eenzelfde set van twaalfkaarten. Elke speler schudt zijn set en neemt vier kaarten op hand. In het midden van de tafel komt aan de ene kant de barkaart te liggen en aan de andere kant de buitenwipper kaart. Tussen beide kaarten is het speelveld.

Spelverloop

Om de beurt legt een speler een kaart rechts naast de al liggen de kaarten. Dan wordt de bijbehorende actie uitgevoerd. Hierna is de volgend speler aan de beurt. Als er vijf kaarten in het midden liggen, gaan de eerste twee naar de bar en de laatste kaart naar de buitenwipper. Als iedereen al zijn kaarten gespeeld heeft, ga je kijken wie de meeste kaarten in de bar heeft liggen, deze speler wint het spel.

De acties van de kaarten kunnen zijn: springt naar voor in de rij; leg alle kaarten in oplopende volgorde (kaarten zijn genummerd), verwijder een kaart, …

Oordeel recensent

Beasty Bar playHet is een simpel, snel spel, speel het ook zo. Het spel duurt maximaal een half uur en dat is ideaal om snel nog even te doen.
Naast het stevige materiaal, zijn de tekeningen erg mooi gemaakt. De pictogrammen onderaan zijn meestal duidelijk genoeg om het spel zonder hulpkaartje te spelen, zowel voor kinderen als volwassenen.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice