Gencon 2015 dag 2

GenconBord Van 30 juli tot en met 2 augustus vond Gencon plaats. Ik was hier bij en in deze series van artikelen vertel ik over mijn ervaringen.
Deze keer: Gencon dag 2

Op de vrijdag blijk ik moeilijk op gang te komen en omdat ik het niet wil forceren ben ik pas rond 13.00 uur op de beurs. Ik duik wederom de vendor hall in maar ga nu wat agressiever op zoek naar plekken om te spelen en dat werpt zijn vruchten af. Ik speel Tides of Time van Portal Games en verlies jammerlijk. Om een of andere reden krijg ik er geen grip op.

Codenames
Codenames

Daarna heeft de stand ernaast  (CGE) een plek vrij om Codenames te spelen. De verhalen die ik gehoord heb, kan ik bevestigen. Dit is een party game voor gamers. Helaas is die uitverkocht anders had ik hem meegenomen. Bij Ludicreations speel ik Pocket Imperium. Dit is een mini 4X (eigenlijk 3X) game. Leuk maar niet $35 leuk. Misschien krijgen we in Essen een betere deal?

 

 

Resistor
Resistor

Na even gezeten te hebben, kijk ik in de event gids of er misschien ergens iets gespeeld wordt dat ik ook nog wil doen. Daar valt mijn oog op Resistor. Dit event heeft nog ruimte en ik kan mee doen. Resistor is een leuk tweespeler spelletje dat lekker vlot speelt. Helaas is het nog niet te krijgen omdat het nog bij de printer ligt. Op deze stand is er wel de mogelijkheid om meteen een stoel op te schuiven en Wizard Dodgeball te spelen. Volgens mij is dit nog een prototype en dat is maar goed ook. Het idee is leuk maar het is nog niet klaar. Al rondlopend kom ik de kamer binnen waar de demo’s van IEllo gegeven worden en ik krijg de kans om in te springen bij Medieval Academy. Deze heb ik gemist op de afgelopen Essen en dat blijkt een gemis te zijn. Het is een leuk drafting spelletje. Moeilijker dan Sushi Go en makkelijker dan 7 Wonders. Precies er tussen in.

 

DicetowerRij
De rij voor de Dice Tower live show

Ik had graag ook nog Dungeon Fighter hier geprobeerd maar ik heb een ticket voor Live show van de Dice Tower en dat is het evenement waar ik me het meest op verheugd heb. Ik ben een groot fan van hun podcast maar ook van de manier waarop Tom Vasel het ‘merk’ bouwt. Hij zorgt ervoor dat ook zonder hem The Dice Tower zal blijven bestaan.
Het is nog een half uur voor de aanvang van de show maar er staat al een rij van 100 personen te wachten. Eenmaal in de zaal duurt het ook nog wel een tijdje voordat er gestart kan worden omdat er uiteindelijk meer mensen naar binnen willen dan dat er stoelen zijn. Gelukkig worden er op het laatste moment stoelen geregeld zodat de show van start kan met 500+ personen. De hele show is hier terug te luisteren. Maar de samenvatting is dat de hobby groeit, de Dice Tower groeit en Jason zou niet moeten zingen.

Omdat ik op zaterdag en zondag op tijd op de beurs moet zijn, ga ik na de show via een restaurant terug naar mijn hotel zodat ik op tijd naar bed kan.