Gencon 2015 dag 3

GenconBordVan 30 juli tot en met 2 augustus vond Gencon plaats. Ik was hier bij en in deze series van artikelen vertel ik over mijn ervaringen.
Deze keer: Gencon dag 3.

Deze dag moet ik om half tien aanwezig zijn want dan vindt de Math Trade plaats. Ik moet hier één spel weggeven. Ook op Gencon ontstaat de gebruikelijke chaos bij een Meet-up voor een Math Trade. Het verschil is wel dat er veel meer ruimte is waardoor het makkelijker is om andere traders te vinden (en op BGG klagen de Mathtraders dat het zo druk in de gang was, ze zouden Essen moeten zien 😉 ). Degene die ik moet hebben blijkt achter me te lopen dus pas als ik de hele rij met mensen gehad heb en me omdraai zie ik hem. Gelukkig ben ik daarna klaar zodat ik door kan naar de vendor hall. Het is nog voor tien uur dus die is nog niet open.

WachtenHal
Wachten op het openen van de deuren

Samen met vele anderen wacht ik tot de deuren open gaan. Je zou verwachten dat dit aan verschillende kanten tegelijk gebeurt maar zo werkt het niet. De organisatie kiest ervoor om de hal op één plek te openen waarna iedereen zich door dezelfde zes deuren moet persen. Niet een ideale situatie…

Eenmaal binnen check ik eerst of CGE nog nieuwe exemplaren van Codenames binnen heeft gekregen. Helaas niet, dat wordt echt een Essen aankoop. Dan loop ik door naar Overworld Games. Van hun spel Good Cop, Bad Cop heb ik al een playthrough bekeken maar voordat ik het koop wil ik het spelen. Het speelt goed en is het soort spel waar ik echt van houd; een social deduction game á la Resistance of Mayday Mayday. De volgende vraag is of ik hem hier koop of in Essen; en of ik de uitbreiding er wel of niet bij wil. De standhouder verzekert me dat hij in 2016 naar Essen komt. Dus ik kies ervoor om alleen het basisspel te kopen en ik beloof om in 2016 in Essen de uitbreiding te kopen.

Dan neem ik een gok en loop de stand ernaast in. Hier lijkt een eenzame man te zitten met een kaartspelletje dat er wel aardig uit ziet. Het blijken twee kaartspelletjes te zijn: G’Zoink en Dementalism. Helaas vind ik geen van beide echt interessant. G’zoink heeft wat weg van Nobody But Us Chickens. En Dementalism is een buffed up memory variant. Zodra de kans er is, ontsnap ik om verder te lopen. Vervolgens schuif ik aan bij Ninja Camp van Action Phase Games. Dit is wel een aardig spelletje. Het lijkt sterk op Hey, That’s My Fish (Pinguïn in het Nederlands). Maar dan met extra opties voor bewegen en individuele speler opties. Verder lopend zie ik plek open bij Mayfair Games om Star Trek: Five Year Mission te spelen. Dit is een coöperatief dobbelspel. Dat bijna geruïneerd wordt door de onsamenhangde uitleg. Gelukkig is het niet ingewikkeld en al spelende komen we er wel uit. Hij is zeker leuk maar ook deze vind ik weer aan de dure kant, $35 voor een stapel kaartjes en 25 dobbelstenen. Ik zet hem op de lijst om hem een keer te ruilen in een Math Trade.

HeroesWanted
Heroes Wanted

Het volgende spel is Heroes Wanted ook van Action Phase Games. Deze stond zeker op mijn lijstje om te bekijken maar blijkt tegen te vallen. Je speelt een superheld (Master Bullet in mijn geval) en je moet een super villan verslaan (deze mastermind hield zich bezig met het illegaal kopiëren van DVD’s). Dit doe je door Underlings en Henchmen aan te vallen, daarvan krijg je bonussen waardoor je de uiteindelijke slechterik kan aanvallen. Het spel vloeit niet goed; er zijn teveel details om lekker te kunnen spelen. Gelukkig kan het altijd slechter. Ik schuif aan bij een potje Pocket Dungeon Quest, dat ik na een half uurtje uitmaak zodat ik beleefd weg kan lopen. Het lijkt nog het meest op Dungeon Quest maar dan met slechtere art, slechtere components en evenveel randomness.

De costume parade van cos players is intussen in volle gang. Helaas is het zo druk dat ik daar niks van kan zien. Ik besluit de foto’s wel een keer te bekijken want op de conventie heb ik al tal van verkleede mensen zien rondlopen (foto’s vind je onder andere hier en hier http://t.co/ud47XgRPKp http://t.co/6enjwkJYVP). Ik ga door naar mijn volgende event: The Second Ever Live Podcast van Shut up and sit down.

ShutUpSitDown
Question Pack ’n Stack

Shut up and sit down is een site die bordspellen reviews schrijft & filmt. Daarnaast maken ze eens in de drie weken een podcast en dus een live show tijdens Gencon. Ik geniet het meeste van de typische Engelse humor die ze overal voor gebruiken. De hele show is hier  (http://t.co/XeF99Mf7M0) terug te zien. De Dicetower show was leuk, deze show is één en al hilariteit. Helaas heb ik geen blokje voor de Question Stack ’n Fall. Dus ik praat achteraf nog even met ze om te vragen of ze naar Essen komen (weten ze niet zeker; er is een fifity-fifty kans).

Daarna kom ik de Instant Game Show tegen in één van de gangen van het gebouw. Dit is groep van vijf personen met een geluidsinstallatie die op verschillende plekken een gameshow houden. Terwijl ik sta te kijken, denk ik: “ik ga hiervoor nooit naar voren stappen”. En dan vragen ze om hun volgende kandidaat: de persoon uit het publiek die het verst gereisd heeft om naar Gencon te komen.

Instant Game Show
Instant Game Show

Het volgende moment sta ik vooraan en mag ik een categorie kiezen: Do’s and Don’ts of Know your Law. Ik kies voor de eerste en dat blijkt Dews or Don’ts te zijn; zij geven een naam en ik moet vertellen of het ooit een smaak van Mountain Dew geweest is. Niet onverwacht blijk ik niks van Mountain Dew te weten en lig er bij vraag vier van de tien al uit. Ik heb achteraf nagevraagd waar de andere categorie over ging en dat was de tv-serie Law and Order. Daar had ik ook niks van geweten dus ik was sowieso met een ‘I was an Instant Loser on Instant Game Show’ button naar huis gegaan.

Om 20.00 uur begint mijn laatste event van de dag: de Mayfair Gittogether. Dit is een soort spellenavond met alleen maar Mayfair spellen. Het is gezellig en een mooie kans om mijn aantallen te verhogen. Ik speel achter elkaar Lords of Vegas, Family Business, Hot Tin Roof en Downfall of Pompeii. Daarvan win ik de eerste drie dus geen slechte score :).