Dennis’ Top 10 meest gespeelde spellen van 2015

een-nacht-weerwolfen-en-waaghalsenAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2015. Dit is de Top 10 van Dennis.

Laat ik het goede voorbeeld maar geven met mijn Top 10 over 2015:

  1. One Night Ultimate Werewolf 25x – Met afstand mijn meest gespeelde spel, echt een spel waarvan je nooit maar 1 potje doet.
  2. Codenames 11x – Nog maar net in mijn bezit, nu al zo vaak gedaan. En gaat nog veel vaker op tafel komen. Wat een leuk spel is dit!
  3. Wie heeft het gedaan? 7x – Het favoriete spel van mijn dochtertje.
  4. Patchwork 7x – Toch wel één van mijn favoriete spellen voor twee personen. Een heel gepuzzel en ik heb niet het idee dat ik er veel beter in word.
  5. Sushi Go! 5x – Leuke filler! Card Draften voor beginners, maar daardoor niet minder leuk.
  6. Welcome to the Dungeon 4x – Eén van de leuke verrassingen van dit jaar.
  7. Parfum 4x – Mijn vrouw speelde dit op Spiel en we hebben hem meteen gekocht. Een echte Queen. Niet spectaculair, wel leuk en zit goed in elkaar.

En dan ben ik er natuurlijk nog niet, maar er is een hele rits spellen die ik drie keer gespeeld heb: Black Stories 5, Baobab, Ca$h ’n Guns (second edition), Asara, Thrash’n Roll, Hey That’s my Fish, Mafia de Cuba, Pandemic Legacy, Qwixx Gemixxt, Stingy, Love Letter, Las Vegas, Tutto, Speed Cups, Finca, Five Tribes, Vrijdag en Formula D. Van deze spellen is op dit moment Pandemic Legacy mijn absolute favoriet. Zoals het er nu uitziet, gaan we het wel 24x spelen. We hebben nogal wat pech gehad. In twee van de drie potjes kregen we als tweede kaart een epidemiekaart. Maar we gaan vol goede moed door.

In totaal heb ik dit jaar 251 spellen gespeeld. Vorig jaar waren dat er 335. Een stuk minder dus, maar dat wil niet zeggen dat ik minder plezier heb gehad! Zeker niet!

Voor komend jaar verwacht ik dat Codenames en Pandemic Legacy erg hoog gaan eindigen. Daarnaast verwacht ik Mice & Mystics een aantal keer te gaan spelen. En het maakt me eigenlijk allemaal niet zoveel uit welke spellen het worden. Als het maar leuke spellen zijn!

Wil je je eigen Top 10 van 2015 doorgeven, stuur deze dan door naar webmaster@rollthedice.nl.