Eén groot feest !

Afgelopen zaterdag, 13 april, was het onze eerste spellenavond nadat Roll The Dice 20 jaar jong was geworden. Zelf wist ik, als enige, dat er een hoop ging gebeuren, maar ook ik heb de hele avond als een rollercoaster ervaren. En dan geen kleine kermis versie, maar een echte, grote rollercoaster.

Afspraak was om 19.00 bij De Nieuwe Band. We zouden de avond starten met een korte speech van Stef, de voorzitter, waarna er een fotomoment was voorzien. Vervolgens koffie en gebak voor alle aanwezige en een kleine goodie-bag. Als het officiële deel klaar was, kon de gewone spellenavond beginnen.
Tot zo ver het bekende en geplande deel, maar dat liep even wat anders …

Rond 18.45 meldde de lokale pers zich in de vorm van Omroep Veldhoven. Naast een bericht van ons zelf hadden ze ook vanuit de gemeente Veldhoven groot nieuws gekregen. Na een korte inleiding hebben ze Stef even geïnterviewd over Roll The Dice en wat er te wachten staat deze avond. Daar moest Stef een groot deel van het antwoord schuldig blijven.

Iets over 19.00 meldde Daan de Kort, wethouder gemeente Veldhoven, zich bij mij. Ook hem even kort ingelicht wat er wel en niet bekend was. Toen het grootste deel van de mensen binnen was heb ik Daan kort voorgesteld aan Stef. Bij Stef de gedachte dat de gemeente Roll The Dice kwam feliciteren met hun 20-jarige bestaan. Dit klopt ook, maar er was meer. Daan hield een mooie speech over Roll The Dice, het bestuur en hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor de gemeente. En dan plots kwam er een doosje te voorschijn … Stef krijgt namens de gemeente Veldhoven een Erespeld voor al zijn vrijwilligers werk. Dit niet alleen voor Roll The Dice, maar ook voor Zuiderspel, S.V. Marvilde, KiKa Kinderkampen, …
Bij deze, nogmaals gefeliciteerd Stef, je hebt het echt verdient.

Door deze verrassing ging een deel van de planning de mist in, de speech van Stef werd nu ineens geïmproviseerd, maar dat maakt het stiekem ook allemaal leuker.
Na de speech was het dan tijd voor het fotomoment. Alle aanwezigen werden buiten verzameld en zo werd er mooi groepsfoto gemaakt. Er was voorzien om deze rond 19.30 te doen, maar door alle onverwachte zaken bleek dat we voor deze tijd allemaal al blij buiten op de foto stonden. Later kwamen er nog wat leden naar ons die wat later waren toegekomen en vroegen naar het fotomoment. Daarom hebben we besloten om rond 20.00 een tweede groepsfoto te maken.

De eerste groepsfoto

De tweede groepsfoto

Voor alle aanwezigen was er nog taart voorzien en voor de leden hadden we nog een verrassing. Door de vele contacten in de spellenwereld konden we alle leden een goedgevulde goodie-bag aanbieden. Voor zij die er niet waren, binnenkort volgt er een mailtje over hoe je deze alsnog kan krijgen.

Iets later dan gepland is dan toch iedereen aan zijn “gewone” spellenavond kunnen beginnen. Er werden weer vele nieuwe spellen gespeeld, maar ook zag ik verschillende oudere spellen op de speeltafels liggen.

Eigenlijk hadden we met Roll The Dice het feestweekend al wat eerder ingezet. Op woensdag was het onze echte 20ste verjaardag en daar werd door het Veldhovens Weekblad aandacht aan gegeven door een artikel te plaatsen.
Op vrijdag was het de bekendmaking van de uitslag van De Grote Quiz van Veldhoven, waar Roll The Dice ook al vanaf het begin aan mee doet. Dit jaar mogen we ons zelf ook het slimste team van Veldhoven noemen. We hebben hier weer de eerste plaats gehaald.

Bij ze wil ik ook nog iedereen bedanken die, op welke manier dan ook, heeft meegeholpen aan Roll The Dice. Zonder leden, vrijwilligers, … kan een vereniging niet bestaan! Bedankt iedereen, niet alleen voor het afgelopen weekend, maar voor de afgelopen 20 jaar, en dat er nog vele jaren mogen volgen.

Het verslag van Omroep Veldhoven is hier te lezen.

Foto credits: Maureen. Heb je zelf ook nog foto’s gemaakt tijdens deze avond? Suur ze gerust door naar info@rollthedice.nl of zet ze op sociale media met de hashtag #20jaarRTD.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

4 gedachten aan “Eén groot feest !”

 1. en zo werd een feestje ineens een groot Feest.

  Bedankt voor de organisatie en de super leuke goodiebag. Op naar de 25 jaar!

 2. Was een mooie avond.
  – Roll The Dice 20 jaar (en Raymond dus alweer 50)
  – Stef extra in het zonnetje gezet. Mooie opkomst, wat willen we nog meer.

  Sluit me aan bij Mieke, dank voor de goed gevulde goodie bag en op naar de 25 jaar (op z’n minst).

  Allemaal gefeliciteerd, mede door ons allen is Roll The Dice zo’n succes en leven we voort.

Reacties zijn gesloten.