Spiel – laatste info

De laatste rechte lijn naar Spiel ’19 is ingezet. Vanaf donderdag 24 oktober barst het grootste spellenfeest weer los in de Messe van het Duitse Essen. Daar komen zoals elk jaar weer meer dan 1000 nieuwe spellen uit en we proberen als Roll The Dice daar weer een deeltje van mee naar Veldhoven te brengen.
Voor de mensen die die kant op gaan, hebben we via verschillende kanalen wat praktische informatie doorgekregen, want er is weer het een en ander veranderd. Hieronder staat de globale plattegrond van de Messe.

  • Hal 1 t/m 6 (geel): dit is de eigenlijke beurs.
  • Hal 7 (geel/groen): dit wordt vooral ingenomen door foodstands, ze beloven ook dat er veel zitruimte is, of dit ook daadwerkelijke speelruimte is weet ik niet.
  • Hal 8 (groen): dit is de grote entree. Als je nog geen kaartje hebt gekocht in de voorverkoop, kan je best hier terecht. Bij ingang West is geen kaartverkoop meer, dus kan je alleen naar binnen als je al een kaartje hebt.

Nu wat betreft de spellen … het valt ons op dat er van veel oudere spellen een nieuwe versie uitkomt dit jaar. Sommige hebben de oude naam en/of thema behouden, maar bij anderen lijkt het een compleet nieuw spel, totdat je je er in verdiept. Het feit dat ze terug komen wil vaak ook wel zeggen dat het goede spellen bij.

Spiel zelf heeft de volledige lijst met nieuwigheden inmiddels online staan, in deze gids staat ook de plattegrond met alle stand op. Voor zover wij begrepen hebben is deze gids dit jaar gratis.

Wil je naar events? Die zijn er ook weer genoeg, van The Dice Tower Live tot signeersessies en andere presentaties. Een overzicht is hier te vinden.

Ze geven ook nog een gaming-table van 5000 euro weg. Deelnemen en alle informatie hierover is ook weer online te vinden.

Zijn we nog iets vergeten te melden … natuurlijk … hieronder nog enkele links met handige informatie.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice