Spiel 2019: De Opbrengst

De buit van donderdag

Nu Spiel 2019 er weer op zit, kunnen we in alle rust de balans opmaken. Grote bevrijding dit jaar is de nieuwe locatie, waardoor we de collectie flink konden laten groeien ten opzichte van vorige jaren. Kwaliteit gaat echter voor kwantiteit, dus we hebben weer goed gekeken welke spellen interessant zijn voor de Roll The Dice collectie.
Tijdens de beurs hebben we de website en BoardGameGeek al up to date gehouden, maar hierbij nog eens een net overzicht met spellen en uitgevers:

Fairplay List eindstand

Al deze spellen zullen tot het eind van het jaar hun eigen plekje krijgen op de “nieuw in de collectie” plank, waarna ze in de juiste categorie aan de collectie toegevoegd worden. Tot die tijd zullen ze ook nog niet uit te lenen zijn, zodat iedereen de kans kan krijgen ze op de Roll The Dice speelmomenten te spelen. Een groot deel zal zoals andere jaren ook weer meegenomen worden naar onze stand op Spellenspektakel, waar we weer gaan proberen zoveel mogelijk uit te kunnen leggen.

Het is weer een flinke lijst geworden, en ik hoop dat er voor iedereen wat leuks tussen zit. Namens de rest van de bordspelcommissie wens ik jullie veel speelplezier met de nieuwe spellen, en wil ik iedereen bedanken die ons in de voorbereiding geholpen heeft door interessante spellen via BoardGameGeek onder onze aandacht te brengen. Mis je toch nog een spel, laat het ons dan vooral weten in de comments onder dit bericht, of in de BoardGameGeek lijst voor Spiel 2020.

Een laatste bedankje moet uitgaan naar al onze bevriende uitgevers die hun spellen gratis of met korting aan ons beschikbaar stelden. Het is vooral door hun vrijgevigheid dat deze lijst zo lang is kunnen worden. Veel speelplezier iedereen, en op naar volgend jaar!

2 gedachten aan “Spiel 2019: De Opbrengst”

 1. Net voor en net na het Spellenspektakel hebben we nog wat spellen opgestuurd gekregen. Deze komen dus niet echt uit Essen, maar aangezien het voornamelijk Essen releases zijn, toch nog even de toevoeging:
  – Bumuntu – (Pegasus Spiele)
  – Bücherwurm: Das Würfelspiel (Pegasus Spiele)
  – Castles of Burgundy Complete (Alea)
  – Der Kartograph (Pegasus Spiele)
  – Evidence (Pegasus Spiele)
  – Luiaard (White Goblin Games)
  – Sarah’s Vision (Baloise Group)
  – World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes (Jumping Turtle Games)

  Ook deze spellen komen op de ‘nieuwe spellen plank’ en zullen vanaf vandaag bij Roll The Dice te spelen zijn.

Reacties zijn gesloten.