Voorverkoop Spiel ’21

In oktober vindt Spiel weer plaats in de Messe van Essen, Duitsland. Spiel is de grootste spellenbeurs ter wereld. In 2020 was er enkel een digitale versie van deze beurs, de reden is iedereen wel bekend. Dit jaar is er een een combinatie van een fysieke beurs en een digitale beurs.
Om alles voor de fysieke beurs in goede banen te leiden moet je kaartjes op voorhand kopen, dit kan via de site van Spiel zelf. De verkoop van de kaarten start op 26 augustus.

Naast het hebben van een kaartje, op naam, moet je je ook nog houden aan de volgende (covid-)maatregels. Op het moment van het schrijven van dit bericht zijn dit:

 • Europees corona bewijs; volledig ingeënt, negatieve test of herstelbewijs (iedereen vanaf 6 jaar), bij voorkeur met een QR-code. Zo niet, zal de verificatie langer duren;
 • Tijdens de beurs is het verplicht een medisch mondmasker te dragen (iedereen vanaf 6 jaar);
 • Geldig ID bewijs bij hebben, met foto. Let op: in het buitenland wordt het rijbewijs vaak niet aanvaard als ID bewijs;
 • Ben je ziek, ook al is het geen covid, wordt je de toegang geweigerd;
 • Aan de Duits-Nederlandse grens kunnen ook controles zijn en andere regels gelden, ook voor de terugrit. Klik hier voor de actuele informatie (Ministerie Buitenlandse zaken van Nederland).
 • Ook restaurants, winkels, openbaar vervoer, … kunnen aparte regels hebben.


Via onderstaande link kan je entreekaarten voor Spiel21 kopen. Hier staan ook alle regels wat betreft de toegang tot de beurs.
www.spiel-messe.com/ (Engels/Duits)

PS: Vergeet niet dat er groene milieusticker voor de auto nodig is om het beursgebouw makkelijk te kunnen bereiken. Via de Stad Berlijn kan je deze makkelijk online bestellen. Levering duurde bij mij (2020) ongeveer 10 dagen.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

2 gedachten aan “Voorverkoop Spiel ’21”

 1. Prijzen zijn ook al bekend intussen:
  Geen 4-dagen ticket, enkel lossen dagkaarten:
  Kinderen 4-11 jaar: € 11,50*
  Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 20,00*
  *servicekosten van 2 euro

  Geen idee of die servicekosten per ticket, of per reservering zijn.
  De tijd waarop de verkoop start is nog niet bekend!

 2. Hallo Pieter,

  Ga jij naar Essen? Ik woon in Eindhoven en ben onlangs op bezoek geweest bij een spellen avond in Veldhoven.
  Ik durf het haast not vragen maar ben erg benieuwd naar de nieuwe Azul. Zou jij of iemand een exemplaar van “Azul: Queen’s Garden” voor me mee kunnen nemen?
  Vriendelijke groet.

  Jeroen

Reacties zijn gesloten.